Hlavní obsah

VIDEO: Tévez sestřelil Wigan a vysloužil si chválu od Manciniho

MANCHESTER

Argentinský útočník Carlos Tévez se stal hlavní hvězdou zápasu v dohrávce 32. kola Premier League mezi domácím Manchesterem City a Wiganem. Během dvanácti minut nastřílel do branky soupeře tři góly a zaznamenal druhý hattrick v sezóně. „Doufám, že bude ve stejných výkonech pokračovat i ve zbytku sezóny,“ mnul si ruce trenér Citizens Roberto Mancini.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru City Carlos Tevéz se raduje z branky.

Článek

Jeho svěřenci se díky vítězství posunuli na pátou příčku před v letošní sezóně pokulhávající Liverpool. V první půli však nic nenaznačovalo tomu, že se utkal aspirant na postup do příštího ročníku Ligy mistrů a tým těsně nad hranicí sestupu. „Byl to náročný zápas, protože Wigan hrál velmi dobře,“ řekl pro oficiální web Manchesteru City Mancini.

Zlom přišel ve druhém poločase. „Po přestávce se nám dařilo zlepšit svou hru, ale nejdůležitější se ukázala červená karta,“ připomněl Mancini ostrý zákrok Caldwella v 56. minutě, po němž viděl stoper Wiganu červenou kartu.

Přesilovku dokázali domácí využít dokonale, když se během dvanácti minut dokázal třikrát prosadit Tévez. Nejdříve využil chyby brankáře Stojkoviče, pak zakončil pohlednou akci po spolupráci s Garridem a nakonec proměnil samostatný únik z pravé strany. Argentinec se tak s devatenácti trefami vyšvihl na čtvrté místo v tabulce střelců před španělského šutéra Fernanda Torrese z Liverpoolu.

Cílem čtvrté místo

„Potěšil mě hlavně Carlos (Tévez), protože odehrál kvalitní zápas. Doufám, že bude ve stejných výkonech pokračovat i ve zbytku sezóny,“ chválil svého forvarda Mancini, jenž bude Tévezovu mušku v následujících zápasech ještě potřebovat. Cílem méně slavného týmu z Manchesteru je totiž postup do kvalifikace Ligy mistrů, kterou zaručuje čtvrtá příčka. Na té je momentálně Tottenham s dvoubodovým náskokem na City.

Kvalitním výkonem se v pondělním utkání prezentoval také irský brankář Shay Given, který v první půli zlikvidoval umístěnou střelu Rodallega. „Těší mě také čisté konto Givena. Pokud chceme skončit na čtvrtém místě, musíme si dát opravdu pozor na naši defenzivu. Ale zároveň potřebujeme střílet hodně gólů. Doufám, že Carlos (Tévez) a Emmanuel (Adebayor) budou pokračovat v práci, kterou odváděli v pondělí,“ uzavřel Mancini.

Manchester City v posledních šesti kolech letošního ročníku Premier League narazí mimo jiné i na Manchester United, Arsenal či Aston Villu. Podobně těžký los mají však také fotbalisté Tottenhamu, kteří se utkají s Arsenalem, Manchesterem United a Chelsea. Do boje o kvalifikaci v Champions League by tak mohl vstoupit i Liverpool, který má ze všech tří soupeřů papírově nejslabší soupeře.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: