Hlavní obsah

Trenér Mancini připustil návrat do Itálie, mohl by vést Juventus

MANCHESTER

Kouč fotbalistů Manchesteru City Roberto Mancini připustil, že po sezóně je připraven vrátit se do Itálie. Podle spekulací tamních médií o něj usiluje trápící se Juventus, který se po jasné prohře s Udine propadl z příček zajišťujících evropské poháry.

Foto: Phil Noble, Reuters

Roberto Manchini.

Článek

Podle britského listu Daily Mail zahrnuje smlouva bývalého kouče Interu Milán klauzuli, podle které může v létě manchesterský klub opustit.

"Jsem připravený vrátit se, jestliže se taková příležitost naskytne," řekl Mancini italskému deníku La Nazione. "Jak blízko jsem Itálii, to nevím. Fotbal je v tomhle zvláštní, raději nechci hledět příliš dopředu, ale dříve nebo později se vrátím," dodal.

Angažmá v Turíně by si uměl představit. "Juve je pořád Juve. I když procházejí složitým obdobím, mluvíme o klubu s obrovskou historií a prestiží," prohlásil pětačtyřicetiletý kouč.

Mancini v prosinci nahradil na lavičce Manchesteru City Marka Hughese a s týmem se mu podařilo vystoupat až na současnou čtvrtou příčku v Premier league, o níž bojuje především s londýnským Tottenhamem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.