Hlavní obsah

S Manchesterem United jsme ve válce, říká záložník Chelsea Deco

LONDÝN

Jde do tuhého. Tři kola před koncem fotbalové Premier League stále není ani zdaleka rozhodnuto o držiteli vítězné trofeje pro vítěze anglické ligy. Po odpadnutí Arsenalu zbyli ve hře největší soci posledních let - obhájce prvenství Manchester United a Chelsea s českým brankářem Petrem Čechem. „Teď přichází chvíle pravdy,“ říká záložník Chelsea Deco.

Článek

Vyšlapanou cestu za titulem si Blues zatarasili v minulém kole, když podlehli na White Hart Lane Tottenhamu 1:2. A jelikož Manchester United zvládl důležité derby s Manchesterem City, když o výhře Rudých ďáblů rozhodl Scholes v 93. minutě, snížil se náskok Chelsea na prvním místě tabulky na jediný bod. Naopak definitivně ze hry vypadl Rosického Arsenal, jenž prohrál na hřišti Wiganu 2:3.

Nejkvalitnější evropská fotbalová soutěž vrcholí, před všemi týmy jsou na programu zbývající tři kola. „Poslední tři zápasy budou obtížné. Samozřejmě se do našich myslí zasévá tlak, protože pokud United vyhrají své duely, my potřebujeme všechny zápasy vyhrát také,“ říkal pro The Sun Deco.

„Je to válka a my na ni musíme být připraveni,“ pokračoval Portugalec ve službách Chelsea. „Ale kdybyste nám před prvním zápasem letošního ročníku Premier League řekli, že budeme tři zápasy, z nichž hrajeme dva na domácím hřišti, o bod první v tabulce, vzali bychom to všemi deseti,“ dodal brazilský rodák.

Proti Tottenhamu jsme neměli štěstí

I dvaatřicetiletý fotbalista zalitoval prohry svého týmu na půdě Kohoutů. „Kdybychom minutý týden vyhráli nebo United prohráli, bylo by to pro nás samozřejmě lepší. Ale to se nestalo,“ přemýšlel. Ale narozdíl od útočníka Tottenhamu Romana Pavljučenka se nedomnívá, že by on a jeho spoluhráči odehráli špatné utkání.

„Nemyslím si, že bychom proti Tottenhamu hráli zle, ale neměli jsme potřebné štěstí. Jenže na druhou stranu musíme přiznat, že oni hráli dobře,“ prohlásil. „Teď přichází chvíle pravdy. Jsou před námi tři zápasy a my potřebujeme hrát dobře a stát při sobě,“ říká na závěr.

Chelsea se ve zbývajících zápasech střetne doma se Stoke, na Anfield Road vyzve Liverpool a poté přivítá Wigan. Manchester United čeká už v následujícím kole nebezpečný Tottenham, jenž v poslední době kromě Chelsea porazil i Arsenal. Svěřenci Alexe Fergusona však hostí Kohouty na Old Trafford. Poté hrají na hřišti Sunderlandu a ligu zakončí domácím zápasem se Stoke.

Reklama

Související témata: