Hlavní obsah

Rooney žádá Liverpool o laskavost: Pomozte nám, porazte Chelsea

MANCHESTER/LONDÝN

Karty jsou rozdané jasně. Pokud chtějí fotbalisté Manchesteru United obhájit prvenství v anglické Premier League, musí Rudí ďáblové zvítězit v obou závěrečných ligových duelech a zároveň spoléhat na to, že alespoň jednou zaváhá jejich největší rival trůnící na první příčce - londýnská Chelsea. Blus se v příštím kole představí na hřišti Liverpoolu a útočník United Wayne Rooney vyzývá hráče Reds, aby Chelsea obrali o body.

Článek

„Potřebujeme, aby Chelsea klopýtla, takže doufám, že nám Liverpool nebo Wigan udělají laskavost,“ řekl Rooney deníku The Times. Domácím zápasem s Wiganem svěřenci Carla Ancelottiho ligovou sezónu zakončí, předtím se však představí na Anfield Road, což by měl být pro Chelsea těžší zápas.

Zatímco Wigan si zajistil účast v Premier League i v příštím roce a ve dvou posledních zápasech už mu teoreticky o nic nejde, Liverpool, který nezažívá nejvydařenější sezónu, stále bojuje o čtvrtou příčku zaručující účast v Lize mistrů. Rooney tak spoléhá na to, že Gerrard a spol. překazí Chelsea cestu za titulem.

Za Gerrardem chodit nebudu

„Liverpool je hrdý klub s bohatou historií a jsem si jistý, že zvítězit chtějí, aby se mohli dál prát o svou možnou účast v Lize mistrů. Jediné, co můžeme dělat my, je, pokusit se zvítězit v obou našich zbývajících zápasech. Pokud by nám Liverpool nebo Wigan pomohly, byli bychom šťastní,“ vyprávěl Rooney, nedávno zvolený Hráčem roku anglické ligy.

O motivaci fotbalistů Liverpoolu nepochybuje. „Nemusím se scházet se Stevem (Gerrardem), abych mu řekl, že by měl Liverpool zvítězit. Všichni vědí, jak skvělý je to hráč a jak je soutěživý i v přátelských zápasech. On vyhrát chce vždy a já jsem si jistý, že chce i proti Chelsea,“ citovaly Rooneyho stránky deníku The Sun.

Na čtyřiadvacetiletého útočníka United se však v posledních týdnech lepí smůla. Nejdříve musel sledovat zápasy svého týmu z tribuny kvůli poraněnému kotníku, ve víkendovém utkání proti Tottenhamu (3:1 pro Manchester) si poranil třísla. „Opravdu jsem hodně zklamaný, že musím vynechat několik zápasů. Ale budu v pořádku. Doufám, že se na hřiště dostanu ještě před koncem sezóny a budu tak připraven na mistrovství světa,“ zůstává optimistou.

Lampard: Liverpool bude chtít vyhrát kvůli sobě

V reprezentačním výběru se Rooney potká se svým kolegou Frankem Lampardem, ještě předtím se však musí rozhodnout o tom, kdo získá trofej pro vítěze Premier League. Stejně jako Rooney, i Lampard nepochybuje o motivaci Liverpoolu v duelu proti Chelsea. „Není žádný důvod domnívat se, že by Liverpool nešel v utkání s námi za vítězstvím. Bez ohledu na to, zda by jim výhra pomohla do Ligy mistrů nebo nikoliv,“ prohlásil pro The Times Lampard.

Klíčový muž zálohy Chelsea by rád navázal na výkon z předchozího kola, v němž Blues na Stamford Bridge porazil Stoke vysoko 7:0. „Pokud budeme na Anfield Road hrát pomalu a bez nasazení, jaké jsme předvedli v zápase proti Stoke, prohrajeme. To je jednoduché,“ má jasno s dvaceti brankami druhý nejlepší střelec svého týmu v probíhající sezóně.

„Není možné, aby jedenáct fotbalistů Liverpoolu chtělo zvítězit v našem vzájemném utkání proto, aby United vyhráli titul. Budou chtít vyhrát, budou chtít být profesionály,“ dodal Lampard na adresu svěřenců Rafaela Beníteze, které ve čtvrtek čeká odveta semifinále Evropské ligy proti Atlétiku Madrid.

Utkání 37. kola Premier League mezi Liverpoolem a Chelsea se hraje v neděli 2. května od 14:30 SEČ. V závěrečném kole přivítá Chelsea Wigan. Manchester United se v neděli představí na trávníku Sunderlandu a v posledním utkání přivítá Stoke.

Reklama