Hlavní obsah

Crouch poslal Manchester City do kolen a svůj Tottenham do Ligy mistrů

MANCHESTER

Fotbalisté Tottenhamu si v příští sezóně poprvé od roku 1962 zahrají v nejprestižnějším evropském poháru, nyní Lize mistrů. Rozhodli o tom středečním vítězstvím 1:0 v přímém souboji o čtvrté místo v tabulce Premier League na hřišti Manchesteru City.

Foto: David Gray, Reuters

Fotbalisté Tottenhamu se radují s kapitánem Robbie Keanem (uprostřed) z branky.

Článek

Hotspur mají po předposledním kole před City čtyřbodový náskok a nemohou skončit hůř než čtvrtí, což je poslední místo, které z anglické ligy zajišťuje postup do LM. Tottenham ještě dokonce může předstihnout na třetí pozici svého londýnského rivala Arsenal, na nějž ztrácí dva body, a vyhnout se předkolu.

Jediný gól souboje o Ligu mistrů vstřelil v 82. minutě hlavou anglický reprezentant Peter Crouch. Připravil tak své kolegy z Manchesteru o bonus ve výši 70 000 liber (asi 2,1 miliónu korun), který měl údajně každý z hráčů City inkasovat v případě postupu do milionářské soutěže.

Arabským vlastníkům City tak nebyla ve snaze o proniknutí mezi nejlepší čtyřku v Anglii nic platná ani prosincová výměna trenéra, kdy Marka Hughese nahradil Ital Roberto Mancini.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Fulham - Stoke 0:1 (83. Etherington), Manchester City - Tottenham 0:1 (82. Crouch).

Reklama

Související témata: