Hlavní obsah

Henry už přemýšlí, jak se vrátit do Arsenalu

LONDÝN

Americké dobrodružství Thierry Henryho ještě ani pořádně nezačalo a francouzský fotbalista už přemýšlí o svém návratu do londýnského Arsenalu. Henry podepsal s newyorskými Red Bulls smlouvu čtyřletý kontrakt, poté se ale chce vrátit do svého milovaného klubu. Sám ale přitom zatím neví, v jaké pozici.

Článek

Dvaatřicetiletý Henry strávil v dresu Arsenalu osm let, s klubem vyhrál dva ligové tituly a třikrát triumfoval v Anglickém poháru. V roce 2007 zamířil do Barcelony. Ze Španělska nyní míří za oceán, před týdnem se upsal v americké MLS.

„Co chci dělat, až ukončím kariéru... Nevím jak, ale každopádně se chci vrátit do Arsenalu,“ citoval Henryho britský deník Sun. „Právě jsem přišel do New Yorku, abych tu hrál a získal další titul. Až to tady uzavřu, pak budu přemýšlet o tom, co bude dál. Rád bych spojil svou budoucnost s Arsenalem. Jednoduše ten klub miluji.“

Francouzský útočník také vzkázal současné hvězdě a kapitánovi Arsenalu Cescu Fabrégasovi, aby setrval v Londýně. Fabrégase mohutně lanaří Barcelona, odkud pochází, a španělský středopolař uvažuje o přesunu domů.

„Je to těžké, protože Cesc je z Barcelony. Nechtěl bych být v jeho pozici, protože domov má v Barceloně, ale srdce v Arsenalu. Jako fanda Arsenalu bych chtěl, aby zůstal, ale samozřejmě pochopím, pokud se rozhodne vrátit domů,“ uvedl Henry.

Reklama

Související témata: