Hlavní obsah

Arsenal se zaměřil na Belgii, chce získat Bentekeho nebo Lukakua

LONDÝN

Trenér fotbalistů londýnského Arsenalu Arséne Wenger se při hledání ofenzivních posil zaměřil na Belgii. Podle serveru Sport.co.uk se nyní snaží získat talentovaného útočníka Christiana Bentekeho z Lutychu. V hledáčku má i Romelua Lukakua z Anderlechtu a dlouho se uchází o služby Edena Hazarda z Lille.

Foto: Sport.cz

Arséne Wenger, kouč Arsenalu

Článek

Devatenáctiletý Benteke strávil uplynulou sezónu na hostování v Kortrijku, kde v 24 zápasech vstřelil devět branek. Rodák z Konga, který vlastní belgický pas, prošel belgickými juniorskými reprezentacemi, a dokonce si v květnu připsal i start za seniorskou reprezentaci proti Bulharsku.

O 190 cm vysokého střelce se zajímají i Stoke a Birmingham. Podle jeho agenta by však Benteke dal přednost přestupu do Arsenalu. "Mohu potvrdit, že o něj usiluje několik anglických celků, ale i týmy z Německa a Francie. Christianovou prioritou je ale hrát za Arsenal," uvedl Bentekeho agent Eris Kismet.

S Chelsea se Arsenal přetahuje o sedmnáctiletého kanonýra Lukakua z Anderlechtu. Za nejlepšího střelce uplynulé sezony belgické ligy nabízí podle britských médií 12 milionů liber (asi 361 milionů korun). Anderlecht však již dříve vzkázal Chelsea, že o Lukakuově prodeji bude uvažovat nejdříve za rok.

Reklama

Související témata: