Hlavní obsah

Beckham skončil. V AC Milán si už nikdy nezahraje, tvrdí kouč rossoneri Allegri

MILÁN

Beckhamova fotbalová kariéra skončila. Alespoň nový trenér AC Milán Massimiliano Allegri si to myslí a prakticky vylučuje možnost, že by se anglický idol ještě někdy na San Siro vrátil a v barvách „rossoneri“ zase hostoval. „Bojím se, že si David už nikdy nezahraje ani v AC Milán, ani v jiném velkém klubu,“ netají se Allegri skepsí k návratu Beckhama.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

David Beckham v péči klubového lékaře poté, co si v zápase AC Milán v Chievu na jaře přetrhl achillovky.

Článek

Zatímco kouč Beckhamova mateřského klubu Los Angeles Galaxy Bruce Arena je optimistou a věří, že největší hvězda jeho týmu by se mohla v průběhu srpna zapojit do tréninku a v play off americké MLS ještě nastoupit, v Itálie vládne skepse.

„V Americe si možná ještě zahraje, ale v AC Milán ani v jiném velkém klubu se už Beckham nikdy neobjeví,“ nechal se slyšet nový trenér rossoneri Massimiliano Allegri.

Anglický fotbalista David Beckham odjíždí z kliniky ve finském Turku na letiště.foto: Reuters/Paolo Bona

Právě v AC Milán Beckham na jaře hostoval a v jeho dresu si v v ligovém utkání v Chievu způsobil komplikované zranění achillovek. Podrobil se sice operaci u věhlasného chirurga Sakari Orava na klinici ve finském Turku, ale mistrovství světa v Jižní Africe bývalý kapitán anglické reprezentace nestihl. Za mořem pak nestihl ani základní část MLS.

Sám pětatřicetiletý Beckham nedávno připustil, že návrat na trávníky je pro něho mnohem těžší, než původně počítal a že v přípravě má oproti původním představám dva měsíce manko.

„Samozřejmě bych tady Davida viděl rád, ale nemyslím, že by jeho návrat byl možný. Vyrovnat se v tak pokročilém věku s tak těžkým zraněním, to není vůbec snadné. Ani pro Beckhama. Bojím se, že si už nikdy nezahraje ani v AC Milán, ani v žádném jiném velkém klubu,“ řekl na rovinu kouč rossoneri Allegri.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.