Hlavní obsah

Trenér Wenger brzy prodlouží smlouvu v Arsenalu

LONDÝN

Francouzský fotbalový trenér Arséne Wenger se v nejbližší době upíše Arsenalu na další léta. Šedesátiletý kouč, jenž nedělním zápasem proti Liverpoolu vstoupí do své 15. sezony v londýnském klubu, dnes uvedl, že prodloužení kontraktu je na dobré cestě. "Tím, že se tomuto klubu zavážu, dokážu, jak mu věřím. Má situace bude vyřešena hodně brzy, je to spíš jen otázka načasování," uvedl na dnešní tiskové konferenci Wenger, jenž přišel do Arsenalu v roce 1996 a příští rok mu má vypršet současný kontrakt.

Foto: Sport.cz

Arséne Wenger, kouč Arsenalu

Článek

"Nebudu přece spekulovat a vyčkávat, jak se bude sezona vyvíjet, to by nebylo fér. Když se nám nebude dařit a klub se mnou nebude spokojen, pochopím, že už tu nezůstanu. Ale věřím, že se nám povede dobře," dodal francouzský kouč, jenž si do týmu v roce 2006 přivedl českého reprezentanta Tomáše Rosického.

Pod Wengerovým vedením získali "Kanonýři" tři ligové tituly, čtyři triumfy v Anglickém poháru a před čtyřmi lety postoupili do finále Ligy mistrů. Na trofej nicméně čekají od roku 2005.

I proto je těsně před startem nové sezony Wengerovým cílem útok na titul. "To je jediné, o co můžeme usilovat. Nemůžete přece jeden rok skončit třetí a do další sezony jít s tím, že chcete být horší. Jsme mladý tým a je přirozené, že se budeme zlepšovat - jsme hladoví po úspěchu," řekl francouzský trenér.

Reklama

Související témata: