Hlavní obsah

Manchester zaváhal s Fulhamem, Newcastle si zastřílel proti Aston Ville

PRAHA/LONDÝN

Vypadá to, jako by se kluby v anglické Premier League předháněly v tom, kdo nastříli soupeři šest branek. Londýnská Chelsea to dokázala v obou zápasech nového ročníku, včera ji napodobil Arsenal, a dnes zazářili výsledkem 6:0 také fotbalisté Newcastlu. Jejich střeleckou potenci odnesla Aston Villa, hattrickem se blýskl Andrew Carroll. Zaváhal naopak Manchester United, který jen remizoval 2:2 na hřišti Fulhamu.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Zklamaní fotbalisté Manchesteru United Nemanja Vidič (vlevo), Dimitar Berbatov (uprostřed) a Nani.

Článek

Newcastle vrchovatě odčinil úvodní porážku sezóny od Manchesteru United, nicméně v deváté minutě zápasu to pro něj nevypadalo dobře. Po faulu Younga se postavil k pokutovému kopu hostující Carew a mohl otevřít skóre. Jenže přestřelil.

Za další tři minuty tak odstartoval kanonádu Joey Barton, pro nějž vstřelený gól navíc znamenal, že si může konečně oholit svůj knír. Do konce poločasu přidali další góly Nolan a Carroll a zápas spěl k jasnému výsledku. Nolan nakonec přidal ještě jednu branku, Carroll dokonal hattrick ve třetí minutě nastaveného času.

Nani nedal penaltu a United nevyhráli

Manchester se mohl bodově dotáhnout na vedoucí Chelsea a na hřišti Fulhamu začal skvěle. Už v jedenácté minutě otevřel skóre Scholes přesnou střelou do pravého dolního rohu branky. Davies sice ve druhém poločase vyrovnal, jenže šest minut před koncem si dal vlastní gól Hangeland a hosté znovu vedli.

Těsně poté navíc Nani kopal penaltu, ale fanoušci Fulhamu mohli jásat. Brankář Stokdale totiž pokutový kop chytil a v poslední minutě zápasu navíc Brede Hangeland odčinil svého vlastňáka, když hlavou vyrovnal na konečných 2:2.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Newcastle - Aston Villa 6:0 (34., 67. a 90.+1 Carroll, 31. a 87. Nolan, 12. Barton), Fulham - Manchester United 2:2 (57. S. Davies, 90. Hangeland - 11. Scholes, 84. vlastní Hangeland).

Reklama

Související témata: