Hlavní obsah

Tottenham na poslední chvíli vyfoukl Van der Vaarta německému Bayernu

LONDÝN

Tottenham Hotspur získal v den uzávěrky přestupů za osm miliónů liber (asi 240 miliónů korun) nizozemského fotbalistu Rafaela van der Vaarta z Realu Madrid. Na poslední chvíli tak vyfoukl výborného středopolaře mnichovskému Bayernu, který se stále nemohl rozhoupat... Londýnský klub sice nestihl kvůli technickým potížím při transferu lhůtu, vedení Premier League ve středu ale oznámilo, že dalo Tottenhamu výjimku a přestup letošního vicemistra světa z Jihoafrické republiky schválilo.

Foto: Arturo Rodriguez, ČTK/AP

Rafael Van Der Vaart oslavuje gól ještě v dresu Realu.

Článek

Manažeru Kohoutů Harrymu Redknappovi se tedy podařil v posledních hodinách husarský kousek. Podle Redknappa  vyjednavači Realu a Bayernu ještě začátkem posledního týdne přestupů hovořili o částce v přepočtu asi 500 miliónů korun! Protože ale dohoda byla stále v nedohlednu, Rafaelova cena klesala a nakonec tedy putuje na britské ostrovy. Sedmadvacetiletý ofenzivní záložník opouští Real po dvou letech. V Madridu kleslo jeho herní vytížení po loňském příchodu Brazilce Kaká z AC Milán. Ambiciózní londýnský kllub si ale on něho hodně slibuje. "Rafael je velkým hráčem se skvělou přihrávkou a je moc dobrý na míči, bude pro  nás obrovským přínosem. Doufám, že budeme všichni spokojení,“ ujišťuje o výhodnosti nákupu manažer Spurs.

Van der Vaart je produktem slavné mládežnické akademie Ajaxu Amsterodam, v jehož dresu debutoval v nizozemské lize už jako sedmnáctiletý. Jen o rok starší byl ve svém prvním přestavení v reprezentaci, za níž dosud navzdory nízkému věku odehrál už 83 zápasů. V letech 2005-2008 působil Van der Vaart v Hamburku, kde byl v první sezoně nejlepším střelcem týmu a do Realu odcházel jako kapitán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.