Hlavní obsah

VIDEO: Vyhořeli jsme, takový zápas v Chelsea nepamatuji, žasne Čech

Byl to kolosální šok nejen pro fotbalisty Chelsea, ale pro celou Premier League. Nikdo nečekal, že právě se Sunderlandem utrpí lídr tabulky nejtěžší domácí porážku v lize za posledních osm let. Brankář Petr Čech inkasoval na Stamford Bridge po devíti ligových utkáních a 916 minutách a nepřekonal tak klubový rekord z roku 1927 v počtu domácích zápasů bez inkasovaného gólu za sebou, který s týmem ve středu vyrovnal.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Zklamaný brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Inkasoval jste tři góly, což není vaše obvyklá norma na zápas...

A víte, že vzhledem k průběhu zápasu to zase není tolik?! Utkání se nám jako týmu vůbec nepovedlo se vším všudy. Soupeř měl lepší nasazení, vyhrával souboje. My nevyhráli nic, vázla souhra dopředu i v obraně, proto oni měli tolik šancí a brzy získali sebedůvěru. Přijeli k nám a neměli co ztratit, navíc za posledních šest zápasů prohráli jen jednou. Začátek je nastartoval.

Tušil jste takový výbuch už před zápasem?

Právě že vůbec ne. Když soupeř neproměnil své úvodní šance, říkal jsem si, že teď je potrestáme. Bohužel se tak nestalo. Dali nám gól do šatny, když se pak trefili podruhé, už to byla jen naše křeč.

Projevilo se, že se vám vinou řady absencí rozpadla obrana?

Kdybychom prohráli 4:3 nebo 3:2, mohlo to být tím. Jenže my dopředu také neměli šanci, nehráli jsme v žádné řadě dobře.

Jaký může mít výprask na mužstvo vliv?

Přišlo to jako blesk z čistého nebe.Věřím, že to bylo ojedinělé, uvidíme v příštím utkání v Birminghamu.

Jaká byla atmosféra v kabině?

Nebyl čas něco řešit. Všichni jsme odjížděli na reprezentační srazy, navíc po zápase jste ještě v emocích. Vždycky je lepší vrátit se k utkání, až se sejdeme pohromadě. V tomto případě však stejně není o čem mluvit. Všichni viděli, že to byl náš nejhorší výkon za posledních X let.

Nebylo to také tím, že má Chelsea slabší lavičku než dřív?

Dlouho nehraje Lampard, chyběl třeba i Essien. Zatím jsme zápasy vyhrávali. Bylo to hlavně tím, že jsme prostě jako tým tentokrát vyhořeli. Když je zranění moc, může se to projevit i na takovém týmu, jako jsme my. Nemyslím si ale, že je situace kritická. Jsme pořád první. Sice jsme nevyužili zaváhání Manchesteru, jenže liga je dlouhá. Důležité bude, aby zranění ubývala.

Pro vás je výprask o to horší, že jste sahal po klubovém rekordu...

S trenérem brankářů jsme po zápase vyhodnotili, že já odehrál velice dobrý zápas. Že jsme dostali tři góly, s tím jsem nemohl nic dělat. Můj zápas svou kvalitu měl, výsledek tomu bohužel neodpovídal.

Takže co dál?

Někdy je dobré, když člověk dostane facku. Důležitá je pak ta reakce.

Vzpomenete si vůbec na podobný zápas?

V Chelsea? Výsledkově vůbec a průběhem utkání bych musel hodně hledat v paměti.

Reklama

Související témata: