Hlavní obsah

Slavný kouč Eriksson chválí Bednáře. Je silný a pohyblivý, říká

LEICESTER

Český fotbalový reprezentant Roman Bednář si odbyl úspěšnou premiéru v dresu Leicestru City, když na Walker Stadium pomohl k výhře v derby nad Nottinghamem 1:0. Reprezentační forvard je v novém působišti teprve týden a hned v prvním startu se podílel na vítězném gólu. Jeho výkon se zamlouval i slavnému kouči Leicestru City Svenu Göranu Erikssonovi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Roman Bednář uspěl při premiéře v Leicesteru.

Článek

„Při prvních kontaktech mu míč trochu překážel, ale pak se hodně zlepšil. Je velký, silný a hodně pohyblivý, což je velmi důležité,“ řekl po utkání Eriksson, který v minulosti trénoval národní týmy Anglie, Mexika, Pobřeží Slonoviny či týmy jako Manchester City nebo Lazio Řím.

Pochvalně se o kmenovém hráči prvoligového West Bromwich Albionu vyjadřují i na klubovém webu. „Roman Bednář při svém debutu měl trochu pomalý začátek, ale nakonec se ukázal být velmi efektivní,“ připomínají klubové stránky Bednářův podíl na jediném gólu zápasu, který vstřelil Andy King.

Sám fotbalista, který úspěšné působení West Bromwiche v Premier Legue sledoval převážně jen z lavičky, si své nové působiště velmi pochvaluje. „Je tu skvělý kouč a taky Robbie Neilson, s nimž se znám z Hearts. Říkal, že sem šel, protože tady je skvělý týmový duch a i já si to tady hodně užívám,“ dělil se Bednář o své dojmy na klubovém webu.

„Samozřejmě je to o tom, abych hrál v základní sestavě. Poslední týdny jsem si nemohl užívat, protože chci hrát fotbal a ne sedět na lavičce. Takže když měl o mě klub zájem, vybral jsem si ho,“ dodal fotbalista.

Reklama

Související témata: