Hlavní obsah

Chelsea remizovala s Evertonem, Čech dochytal s natrženým obočím

PRAHA/LONDÝN

Fotbalisté Chelsea Londýn promarnili šanci dostat se do čela anglické Premier League, když na svém hřišti jen remizovali s Evertonem 1:1. Český brankář Petr Čech inkasoval až těsně před koncem zápasu, předtím musel být ještě ošetřován po střetu s protihráčem. V čele tabulky je Arsenal, který v 16. kole porazil Fulham 2:1, zápas Manchesteru United v Blackpoolu byl odložen.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Špatnou nohou do zápasu vkročil obránce Evertonu Phil Neville. Nejprve vyfasoval žlutou kartu za faul na Drogbu a pět minut před přestávkou se po jeho chybě na branku hostí řítil z levé strany osamocený Anelka. Brankář Howard zkusil situaci zachránit, ale francouzského útočníka srazil, a sudí nařídil pokutový kop. Ten Drogba suverénně proměnil.

Po hodině hry Cahill hlavičkoval do tyče, ale v 73. minutě zažil Petr Čech o dost nepříjemnější situaci. Cahill dobíhal za míčem, když škrtl špičkou kopačky o hlavu padajícího českého brankáře. Zatímco útočníkovi důrazně domlouval John Terry, Čech se z trávníku nezvedal. Lékař Chelsea mu nakonec ošetřil natržené obočí nad levým okem a pomohl mu i s upravením vychýlené kontaktní čočky.

Po necelých pěti minutách se pokračovalo ve hře a Čech ukázal, že je v pořádku, dobrým zákrokem proti střele Beckforda. Čtyři minuty před koncem jej ale nechali na holičkách spoluhráči. Baines obešel po levé straně dva hráče domácích, jeho centr prodloužil hlavou před branku Cahill, a úplně nehlídaný Beckford přesnou hlavičkou vyrovnal.

Arsenal nastoupil proti Fulhamu v základní sestavě s Tomášem Rosickým, o nějž má údajně zájem Aston Villa. Český záložník byl u toho, když Nasri ve čtrnácté minutě otevřel skóre, a v 27. minutě přihrával do šance Songovi, který minul branku. Téměř vzápětí Fulham vyrovnal, Rosický vydržel na hřišti do 63. minuty, kdy jej vystřídal Van Persie. Výhru pak Arsenalu daroval svým druhým gólem Nasri.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Arsenal - Fulham 2:1 (14. a 75. Nasri - 30. Kamara), Birmingham - Tottenham 1:1 (81. Gardner - 19. Bassong), Blackburn - Wolverhampton 3:0 (29. Dunn, 43. Emerton, 55. Nelsen), Chelsea - Everton 1:1 (42. Drogba z pen. - 86. Beckford), Manchester City - Bolton 1:0 (4. Tévez), Wigan - Stoke 2:2 (30. vlastní Collins, 40. Cleverley - 18. Huth, 31. Etherington).

Reklama

Související témata: