Hlavní obsah

Liverpool pod Dalglishem znovu prohrál, Arsenal si uřízl ostudu v poháru

LONDÝN

Fotbalisté Liverpoolu prohráli i druhý zápas pod vedením nového kouče Kennyho Dalglishe. V anglické lize ve středu podlehli 1:2 nováčkovi Blackpoolu, který si v tabulce polepšil na deváté místo a svého soupeře odsunul na třináctou příčku. Senzací skončil středeční úvodní duel semifinále Ligového poháru, v němž Arsenal prohrál na hřišti druholigového Ipswiche 0:1.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Zklamaní fotbalisté Liverpoolu - ilustrační foto.

Článek

Dalglishe, který se vrátil na lavičku Liverpoolu nedělní porážkou 0:1 s Manchesterem United v Anglickém poháru, potěšil už v 3. minutě úvodním gólem španělský kanonýr Fernando Torres. Domácí však záhy vyrovnali a v 69. minutě rozhodl o výhře Blackpoolu zblízka nehlídaný Campbell.

Liverpool, který se v únoru utká s pražskou Spartou v Evropské lize, nastoupil v sestavě: Reina - Johnson, Agger, Kelly, Škrtel - Raul Meireles, Lucas, Poulsen (85. N'Gog) - Torres, Jovanovič, Kuijt (76. Shelvey).

Anglie - 19. kolo
Blackpool - Liverpool 2:1 (12. Taylor-Fletcher, 69. Campbell - 3. Torres).

Arsenal se opět trápil v koncovce 

Šokem skončil první zápas semifinále Carling Cupu, v němž se Arsenalu postavilo družstvo "traktoristů" z Ipswiche. Druholigový celek byl jasným outsiderem už z toho důvodu, že v neděli dostal ve 3. kole Anglického poháru nařezáno od Chelsea 0:7. Arsenal se ale nedokázal zbavit stínu šťastné sobotní remízy 1:1 v poháru s Leedsem, přestože kouč Arséne Wenger rozhodl nešetřit hvězdy Fabregase, Walcotta a Wilshera.

Fabregas s Walcottem také v první půli zahrozili, koncovka ale byla v podání Arsenalu bezzubá a domácí se postupem času dostávali do zápasu. Jejich snažení pak v 77. minutě korunoval maďarský legionář Tamás Priskin, který poslal míč do pravého dolního rohu. Odveta se hraje za dva týdny na Emirates Stadium.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.