Hlavní obsah

Coleovi hrozí trest za nevhodné komentáře o fanoušcích Ghany

LONDÝN

Fotbalistovi Carltonu Coleovi z West Hamu hrozí trest za nevhodné poznámky na adresu fanoušků Ghany, kteří na londýnském stadiónu Wembley sledovali nedávný přípravný zápas s Anglií.

Článek

Fotbalová asociace (FA) obvinila Colea poté, co na sociální síti Twitter během utkání, které 29. března skončilo remízou 1:1 a na tribunách jej sledovalo zhruba 20 tisíc fanoušků Ghany, napsal: "Imigrační obklíčilo Wembley! Věděl jsem, že to je past. Hahahaha. Jediná šance, jak se dostat bezpečně ven, je v anglickém dresu a s nakreslenou vlajkou svatého Jiří na obličeji."

Sedmadvacetiletý Cole se ve stínu hrozby trestu už za prohlášení omluvil. "Byl to vtip, navíc ani nebyl rasistický," uvedl podle agentury AP sedminásobný anglický reprezentant.

FA zpřísnila přístup k sociálním sítím začátkem roku, kdy tehdejší útočník Liverpoolu Ryan Babel na internetu zveřejnil fotku rozhodčího Howarda Webba v dresu Manchesteru United. Nizozemský reprezentant, jenž v lednu odešel do Hoffenheimu, dostal od FA pokutu deset tisíc liber.

Reklama

Související témata: