Hlavní obsah

VIDEO: Ještě šílenější, než si mysleli. Rooney má na hrudi chlupatou devatenáctku

BLACKBURN

Kanonýr Wayne Rooney si během oslav nového anglického mistra Manchesteru United patřičně upravil hrudník. Většinu chlupů si fotbalista oholil a zbývající vytvaroval do čísla devatenáct. Přesně tolik titulů v anglické lize už slavný klub má. Fotku pak hrdě vystavil na sociální síti Twitter. „Nikdo z nás si nemyslel, že by Wazza ten obrázek poslal. Je ještě šílenější, než jsme si mysleli!“ poznamenal jeho parťák z útoku Michael Owen.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Wayne Rooney se raduje, zase je hrdinou...

Článek

Rooney byl hlavním hrdinou Manchesteru v sobotním zápase v Blackburnu. Hostům stačil k odstartování mistrovských oslav bod za remízu a tu právě pětadvacetiletý reprezentant zařídil dvacet minut před koncem gólem z penalty.

„Je to pro mě osobně fantastický pocit po roce plném vrcholů a pádů. Gól věnuji našim skvělým fanouškům. Před penaltou jsem byl nervózní, ačkoli jsem předem věděl, kam umístím mou střelu. Celý týden jsem se na tento moment připravoval. Získali jsme 19. ligový titul, stali jsme se historicky nejúspěšnějším anglickým klubem, je to brilantní,“ jásal anglický reprezentační útočník.

Akvizice 25letého rodáka z Liverpoolu v roce 2004 byla jednou z nejlepších v kariéře Alexe Fergusona. Rooney odehrál dosud za United 320 duelů s bilancí 146 gólů a postupně se stal téměř nepostradatelným symbolem klubu. „Vyrůstal jsem jako fanoušek FC Everton a o to víc mě těší, že jsme přeskočili FC Liverpool v počtu úspěchů,“ uculoval se Rooney.

Wayne Rooney si během mistrovských oslav Manchesteru United většinu chlupů na hrudníku oholil a zbývající vytvaroval do čísla devatenáct...foto: Twitter.com/#!/WayneRooney

Ferguson už staví tým pro příští sezónu

K hlavím strůjcům úspěchu pochopitelně patří Sir Alex Ferguson, který se podílel na zisku 36 z celkem 59 trofejí v historii týmu ze stadiónu Old Trafford.

„Jako trenér Manchesteru United mám obrovskou odpovědnost, tento tlak lety neklesá. Nemohu si dovolit polevit ani na moment, již nyní myslím na další sezónu, v níž se chceme ještě zlepšit. Doufám, že se nám podaří získat dva či tři nové hráče, navíc se nám z hostování vrátí hned několik nadějných mladíků,“ uvedl pro internetové stránky klubu skotský kormidelník a pokračoval: „Liverpool dominoval v 80. letech, momentálně se daří nám. Očekáváme však, že Liverpool, Manchester City a další se na nás zodpovědně připraví, tyto výzvy přijímáme.“

Kouč Manchesteru United Alex Ferguson (vpravo) udílí pokyny útočníkovi Wayneovi Rooneymu.foto: Reuters/Darren Staples

Nad Liverpoolem už vedou 19:18 a 59:58

United mají momentálně na kontě o jeden ligový titul více než FC Liverpool (19:18) a před „The Reds“ se dostali i v celkovém hodnocení počtu trofejí anglických mužstev (59:58).

„Na začátku mé kariéry bych si ani nepomyslel, že se nám podaří přiblížit se k úspěchům Liverpoolu, a teď jsme je překonali. Je to vynikající a zároveň neuvěřitelné. Předstihli jsme našeho největšího rivala, je to zásluha funkcionářů, hráčů a zejména trenéra. Pro takové momenty hrajete fotbal. Mám 37 let a každý další úspěch si vychutnávám víc a víc,“ nechal se slyšet nestárnoucí Ryan Giggs, který je přesvědčen, že jeho tým umlčel všechny kritiky.

„Jsme mistry Anglie a jsme ve finále Ligy mistrů, potvrdili jsme naše kvality. Je pravda, že na začátku sezóny jsme neměli oslnivou formu, ale na jaře jsme se výrazně zlepšili a zaslouženě jsme vítězili.“

Ke Giggsovi se přidal také Patrice Evra: „Neustále jsem nepřejícím tvrdil, že na konci soutěže se budeme radovat my. Neříkal jsem to jen pro uklidnění našich fanoušků, opravdu jsem tomu věřil. Nejsem ani trochu překvapen, jsme týmem s velmi silnou vítěznou mentalitou.“

Reklama

Související témata: