Hlavní obsah

Chelsea čeká velký třesk, po Ancelottim půjdou další. Nahradí je "děti"?

LONDÝN

Vyhazov trenéra Carla Ancelottiho s největší pravděpodobností není jedinou změnou, která po sezóně čeká fotbalovou Chelsea. Podle informací z britských médií se chystá velké zemětřesení v kádru, které má tým ze Stamford Bridge omladit. Blues se po zisku double následující sezóna nepovedla. Na trofeje nedosáhli, což neprojde v ambiciózním klubu bez následků.

Článek

Chelsea ještě nemá nového manažera, jímž by se měl podle všeho stát opět Guus Hiddink, který při svém prvním londýnském angažmá udělal velmi dobrý dojem. O nových posilách už se ale hojně spekuluje. Klub se dlouhodobě zajímá o Brazilce Neymara, o belgickou teenagerskou dvojici Romelu Lukaku (Anderlecht) a Kevin de Bruyne (Genk) či zadáka Ajaxu Gregoryho van der Wiela. Přijít má také nová dvojka, která bude krýt záda brankáři Petru Čechovi.

Místo budoucím hvězdám zřejmě uvolní hned pětice současných hráčů Blues. Podle listu The Guardian mají v létě klub opustit portugalští obránci Paulo Ferreira a Jose Bosingwa, dále pak ruský zadák Jurij Žirkov, který nejspíš zamíří do některého z ruských klubů.

Půjde Drogba za Barošem?

Na odchodu je také francouzský kanonýr Nicolas Anelka, který se po příchodu Fernanda Torrese za 50 miliónů liber necítí plně využit. Otázkou zůstává, zda klub opustí také Didier Drogba, o jehož služby má velký zájem Galatasaray Istanbul, kde by forvard z Pobřeží Slonoviny mohl nastupovat po boku Milana Baroše.

Fanoušci Chelsea by ale také rádi viděli v prvním týmu vlastní mladé hráče. Zatím se totiž zabudování mladíků do základní sestavy moc nedaří realizovat. Jedním z kandidátů by mohl být Daniel Sturridge, který je od ledna na hostování v Boltonu.

“Chtěl bych v Chelsea zůstat a bojovat o místo. Chci nastupovat v základní sestavě a objevit se i v anglickém národním týmu. Toužím vyhrát co nejvíc trofejí,” svěřil se Sturridge.

Kromě Sturridge by mohli mít blízko do sestavy Chelsea třeba také Josh McEachran, Jeffrey Bruma, Gael Kakuta a Ryan Bertrand. „McEachran bude jednou velkým hráčem Chelsea. Má všechno, co dobrý záložník potřebuje mít. Je sice velmi mladý, ale podle mě jeho věk neříká nic o tom, čeho je schopen na hřišti. V příští sezóně bude v prvním týmu, už teď je na to připravený,“vychválil osmnáctiletého středopolaře Sturridge, který v dresu Boltonu nasázel osm gólů ve dvanácti zápasech Premier League.

Reklama

Související témata: