Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal srazilo vyloučení a vlastní gól. Chelsea i bez Čecha vyhrála

LONDÝN

Tahák sobotního programu druhého kola anglické fotbalové Premier League vyhráli na hřišti Arsenalu fotbalisté Liverpoolu 2:0. Arsenal, který neměl na soupisce zraněného kapitána české reprezentace Tomáše Rosického, inkasoval oba góly v závěrečné dvanáctiminutovce, kdy hrál o deseti bez vyloučeného Emmanuela Frimponga. Kanonýři tak mají po dvou kolech na svém kontě jediný bod a ani jeden vstřelený gól. S Liverpoolem navíc doma prohráli po dlouhých jedenácti letech.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Fotbalisté Liverpoolu uspěli na stadiónu Arsenalu.

Článek

Manažer Arsenalu Arséne Wenger, jemuž kromě Rosického chyběli také Gibbs, Djourou, Traoré, Wilshere, Diaby, Gervinho a Song, už před utkáním slíbil, že proti Liverpoolu nasadí Samira Nasriho, jehož odchod z Emirates Stadium je podle všeho na spadnutí. A i přes nevoli ze strany fanoušků vůči tomuto hráči, kouč svůj předzápasový slib dodržel a Francouze nasadil do základní sestavy.

V první půli sobotního šlágru se předvedli hlavně oba gólmani, kteří si připsali po jednom skvělém zákroku. Nejprve domácí  Szczesny parádně zlikvidoval Carollův pokus a po půlhodině hry se nenechal zahanbit ani Reina, na němž ztroskotal v Premier League debutující Frimpong.

To už měl ale Arsenal za sebou první nepříjemnou chvilku. Hned v úvodu zápasu se totiž zranil obránce Koscielny, jehož nahradil Miguel.

Frimpong se dostal do centra pozornosti ještě jednou. A jen tak na to asi nezapomene. Dvacet minut před koncem zápasu trefil vysokou nohou Lucase a po druhé žluté kartě pro něho utkání skončilo.

Oslabený Arsenal krátce na to inkasoval. Střídající Suarez a Meireles pronikli do šestnáctky, jejich akci sice vystihl Miguel, po jehož zákroku se však míč nešťastně odrazil od Ramseyho do vlastní branky. V devadesáté minutě pak potvrdil vítězství gólem na 2:0 Suarez.

Chelsea má první výhru

I bez zraněného Petra Čecha dokázali zvítězit fotbalisté Chelsea na Stamford Bridge nad West Bromwich 2:1, ale museli vývoj zápasu otáčet, protože už od čtvrté minuty prohrávali po trefě Longa.

Na rozdíl od předchozího duelu proti Stoke však Blues předvedli v sobotu parádní výkon a ve druhé půli po brance Anelky srovnali. Šest minut před koncem vystřelil výhru Malouda. Chelsea si tak pod trenérem André Villasem-Boasem připsala první výhru v Premier League.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Sunderland - Newcastle 0:1 (62. R. Taylor), Arsenal - Liverpool 0:2 (78. vlastní Ramsey, 90. Suárez), Aston Villa - Blackburn 3:1 (12. Agbonlahor, 25. Heskey, 67. Bent - 52. Pedersen), Everton - QPR 0:1 (31. Smith), Swansea - Wigan 0:0, Chelsea - West Bromwich 2:1 (53. Anelka, 84. Malouda - 4. Long).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.