Hlavní obsah

Hříšník Ferdinand může od pondělí znovu hrát

MANCHESTER

Obránce Manchesteru United Rio Ferdinand už odpočítává poslední hodiny ze svého osmiměsíčního trestu za zmeškaný dopingový test. Pětadvacetiletý fotbalista bude moci do hry zasáhnout poprvé od 17. ledna v pondělí, kdy Manchester čeká na domácí půdě ligový zápas s Liverpoolem.

Foto: World Cup

Rio Ferdinand (v popředí)

Článek

"Ani nedokážu říct, jak moc se na ten den těším," řekl Ferdinand v rozhovoru pro list The Sun. "Ať už budu nominován nebo ne, je to mne velká chvíle. Znovu budu trenérovi k dispozici," dodal.

Kvůli trestu stále cítí křivdu. "Nechci po nikom, aby mě litoval. Jen říkám, jak to je. Pořád mám pocit, že to bylo nespravedlivé, ale jako dlouho člověk může zůstat naštvaný?" řekl. Velkou oporou mu prý byl trenér Alex Ferguson, který s ním ve svých plánech stále počítal. "Rozhodně mám vůči Siru Alexovi čestný dluh, který mu chci splatit špičkovými výkony," slíbil.

Na návrat se Ferdinand pečlivě připravuje a trénuje víc než kdy předtím, takže se během nucené pauzy dostal do skvělé kondice. "Dřel jsem víc, než kdybych současně hrál, protože jsem si nemusel šetřit žádnou energii na zápasy," vysvětlil.

Ferdinand se vloni v září nedostavil na dopingovou kontrolu a v lednu za to dostal trest na osm měsíců. Kvůli tomu zmeškal například finále Anglického poháru i mistrovství Evropy.

Nejspíš se rychle vrátí i do anglické reprezentace. Trenér Sven Göran Eriksson se nechal už v srpnu slyšet, že by byl překvapen, kdyby Ferdinand chyběl v jeho nominaci na říjnové zápasy světové kvalifikace proti Walesu a Ázerbájdžánu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.