Hlavní obsah

Berbatov je v Manchesteru United nespokojený, chce odejít

Sofia

Útočník Dimitar Berbatov chce odejít z Manchesteru United. Jednatřicetiletý bulharský fotbalista je v klubu anglického vicemistra nespokojený, protože ho prý trenér Alex Ferguson přehlíží.

Foto: ČTK

Dimitar Berbatov.

Článek

"Můj čas v Manchesteru se chýlí ke konci. Cítím, že už nepatřím do týmu," citovala agentura Reuters Berbatova, se kterým United v březnu o rok prodloužili smlouvu, přestože útočník vypadl ze základní sestavy. "Myslím, že těch pár příležitostí, co jsem dostal, jsem využil. Proto mě trochu štve, co se stalo, a myslím, že jsem si to nezasloužil," dodal.

"Asi desetkrát jsem mluvil s trenérem a on mi vždycky řekl, že pro mě místo v týmu najde. Ale stejně jsem pak vždycky zůstal na lavičce," přidal Berbatov, který přišel do United v roce 2008 za 30,7 miliónu liber z Tottenhamu. "Nakonec jsem na setkání s trenérem přestal chodit, protože mám nějakou hrdost," uvedl.

"Je jasné, že z United odcházím. Začal jsem si hledat nové angažmá, protože vím, že ještě můžu hrát na nejvyšší úrovni," prohlásil Berbatov. Vyloučil však, že by šel do týmu čerstvého mistra a městského rivala Manchesteru City. "Nikdy, jsem loajální. Navíc mě chtěli už v minulosti a já dal přednost United," přidal.

Reklama

Související témata: