Hlavní obsah

Oscar dostane v Chelsea jedenáctku po Drogbovi a chce vyhrát Ligu mistrů

Londýn/Praha

Brazilský fotbalový supertalent Oscar dostane v Chelsea číslo 11, které dosud nosil na dresu kanonýr úřadujících šampiónů Ligy mistrů Didier Drogba.

Foto: www.mychelseafc.com

Hvězdy brazilské reprezentace: Oscar (vpravo) a Neymar.

Článek

Ofenzivní záložník vyfasoval jedenáctku, aniž by odehrál za Chelsea jediný zápas. S brazilskou reprezentací totiž bojuje na olympijském turnaji v Londýně, kde tým prošel už do semifinále. A Oscar je jeho pilířem ve středu zálohy. Rád by slavil olympijské prvenství. „Před odletem nám šéfové naší asociace řekli, že od nás nečekají nic jiného než zlato. Tak doufám, že to dokážeme. Hodně by to pro mě znamenalo,“ řekl Oscar.

Dvacetiletý fotbalista do klubu, jehož branku hájí český reprezentant Petr Čech, přestoupil v červenci za 25 miliónů liber z brazilského Sport Club Internacional a jedenáctku dostal po Drogbovi, jenž odešel do čínského klubu Šanghaj Šen-chua. Kanonýr z Pobřeží slonoviny nosil v Chelsea číslo 11 od roku 2006, když odešel Damien Duff do Newcastlu.

Předtím se musel spokojit s patnáctkou. Před Duffem měl v Chelsea jedenáctku Nizozemec Boudewijn Zenden a před ním modla pro fanoušky Blues: kapitán Dennis Wise. Ten jedenáctku držel dlouhých osm let, než v roce 2001 zamířil do Leicesteru.

Oscar by se měl k týmu Chelsea připojit hned po skončení olympijského turnaje a je jen otázkou, na jaký post ho trenér Di Matteo postaví. V záloze má totiž neskutečný přetlak. Mladý záložník to však neřeší a těší se na nové výzvy.

„Když mi agent řekl, že o mě má Chelsea zájem, vůbec jsem o tom nepotřeboval přemýšlet. Byl jsem rozhodnutý hned. Když o vás projeví zájem čerstvý vítěz Ligy mistrů, je to pocta. Navíc angažováním dalších posil dal majitel jasně najevo, že má znovu ty nejvyšší ambice,“ řekl Oscar.

„Přicházím do Chelsea, abych vyhrál Premier League i Ligu mistrů. Vím, že obhájit prvenství v Lize mistrů je strašně těžké a nedokázala to ani Barcelona, ale Chelsea věřím,“ dodal sebevědomě brazilský talent.

Reklama

Související témata: