Hlavní obsah

Manchester City má kvalitnější tým než United. A hraje lepší fotbal, tvrdí i po porážce Mancini

Manchester

V atraktivním manchesterském derby sice jeho tým těsně prohrál, přesto kouč fotbalistů City Roberto Mancini nepochybuje, že má mnohem kvalitnější tým než konkurenční United.

Foto: Phil Noble, Reuters

Pablo Zabaleta z Manchesteru City (vpravo) střílí vyrovnávací gól v utkání proti Manchesteru United.

Článek
Fotogalerie

Citizens se stále těžko vzpamatovávají z porážky v nedělním dramatu (2:3), po níž zaostávají v tabulce za vedoucími United už o šest bodů. Na trenérově přesvědčení o síle mužstva z Ethiad Stadium to ale nic nezměnilo.

„United mají více zkušeností, my ale máme mnohem lepší tým a hrajeme také lepší fotbal," tvrdí i přes poslední porážku a krach na evropské scéně Mancini.

Balotelliho neprodá

Italský stratég zkrátka svým svěřencům i přes poslední neúspěchy dál věří. O tom svědčí i nekonečná tolerance výkyvů ve výkonech i morálce útočníka Maria Balotelliho.

Kontroverzního forvarda prý v žádném případě nemíní nabízet k prodeji konkurenci. „Čekáme na moment, kdy si konečně uvědomí svůj talent. To je důvod, proč není na prodej," cituje Manciniho britský list Daily Mail.

Balotelliho si nicméně vybral Mancini po porážce s United spolu se Samirem Nasrim, Carlosem Tévezem a brankářem Joeem Hartem k obzvlášť ostré kritice.

Hartovi vyčítal, že při standardní situaci v nastaveném čase, po níž padl rozhodující gól Van Persieho, si nenechal postavit čtyřčlennou zeď. Navíc mu hodně od plic sdělil, že v poslední době dělá příliš mnoho chyb.

Téveze zase vyplísnil za to, že se do zdi nezapojil. „Nevím, proč najednou odešel ze zdi. Volal jsem na něho, aby se do ní vrátil, protože jsem tušil, že půjde o hodně nebezpečnou situaci, ale z lavičky jsem to měl příliš daleko," zlobil se Mancini.

Reklama

Související témata: