Hlavní obsah

Japonci jsou z obrovského Čecha paf, brankáře oblehli i při návštěvě kavárny v Jokohamě

Jokohama

Petr Čech si v Japonsku kvůli davu nadšených fanoušků nevypil ani kávu. Český brankář fotbalistů Chelsea si zašel po úterním tréninku na mistrovství světa klubů v Jokohamě se spoluhráčem Paulem Ferreirou do Starbucks, při čekání ve frontě se ale kolem nich rozpoutalo pravé šílenství. Fanoušci hvězdy Chelsea žádali o autogramy tak markantně, až se hráči raději vydali zpět do hotelu.

Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters

Japonci oblehli Petra Čecha hned na letišti...

Článek

Obránce Ferreira si nakonec stihl koupit jako suvenýr hrneček, Čech na nákupy s rojícími se příznivci všude kolem rezignoval. Poté, co si objednali malou kávu, se Čech spoluhráče podle agentury Reuters zeptal: "Chceš si to vypít tady, nebo půjdeme zpátky?"

Zatímco oba hráči čekali na své pití, trpělivě se podepisovali fanouškům a fotili se s nimi. Nakonec to Ferreira nevydržel a zavelel k návratu do hotelu.

Japonští fanoušci byli nečekaným setkáním s hvězdami anglického velkoklubu unešení. "Skvělé! Byla to taková klika. Jen jsem zaskočil na rychlé kafe," pochvaloval si jedenadvacetiletý student, velký fanoušek českého gólmana. "Čech byl obrovský. Je dokonce ještě větší, než vypadá v televizi," popisoval dojmy ze setkání se svým idolem.

Chelsea v Japonsku ve čtvrtek nastoupí v semifinále klubového mistrovství světa proti mexickému Monterrey.

Reklama

Související témata: