Hlavní obsah

Lampard v létě z Chelsea odejde, tvrdí hráčův agent. Klub s ním smlouvu neprodlouží

Londýn

Odchod záložníka Franka Lamparda z Chelsea je zřejmě nevyhnutelný. Čtyřiatřicetiletému fotbalistovi a jedné z ikon klubu končí po sezóně smlouva a podle hráčova agenta Steva Kutnera vedení klubu nemá v úmyslu kontrakt prodloužit.

Foto: Phil Noble, Reuters

Dvojice Lampard - Mata (v pozadí) slaví vítěznou trefu anglického záložníka nad Evertonem.

Článek

"Frankovi to vedení řeklo už během mistrovství světa klubů v Japonsku a mně po zápase s Evertonem (30. prosince) potvrdilo, že mu novou smlouvu za žádných okolností nenabídnou. Frank už se s tím smířil a jeho cílem je rozloučit se s klubem, který miluje, co nejlepším výsledkem," citoval Kutnera deník Daily Mirror.

V Chelsea, která je soupeřem Sparty v play off Evropské ligy, působí Lampard od od roku 2001. Anglický reprezentant s klubem vyhrál třikrát anglickou ligu a v minulé sezóně i Ligu mistrů. Pro fanoušky je jednou z ikon klubu a kapitán John Terry už vyzval vedení, aby po Lampardově odchodu vyřadilo z užívání záložníkovo číslo osm.

Lampard je také druhým nejlepším střelcem v historii Chelsea. Po sobotním utkání Anglického poháru se Southamptonem má na kontě stejně jako Kerry Dixon celkem 193 branek. V dresu londýnského celku byl lepší jen Bobby Tambling se 202 zásahy.

O služby zkušeného středopolaře, který v Chelsea pobírá 150.000 liber týdně, už údajně projevilo zájem vedení Los Angeles Galaxy a také italské kluby Lazio Řím a Inter Milán. "Nic nevylučujeme, ale v současnosti se soutředíme na přítomnost, tedy jinými slovy na hru a výsledky Chelsea. Naší prioritou do budoucna je tým na nejvyšší úrovni a s vysokými cíli, s nímž by Frank mohl vyhrát další trofeje," dodal Kutner.

Reklama

Související témata: