Hlavní obsah

Manchester United zvýšil náskok na City. Arsenal i bez Rosického zdolal Aston Villu

Londýn

Žádné překvapení nepřipustil lídr anglické fotbalové Premier League Manchester United na hřišti posledního Queens Parku Rangers, kde v 27. kole vyhrál 2:0. Na druhý Mancheseter City, jehož čeká šlágr s Chelsea, tak minimálně do neděle navýšil náskok na patnáct bodů.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Ryan Giggs (vlevo) slaví se spoluhráčem z Manchesteru United Waynem Rooneym gól do sítě Queens Parku Rangers.

Článek

Hosté se mohli už po třiadvaceti minutách uklidnit díky parádnímu úvodnímu gólu Rafaela. Brazilec nádherně trefil levý horní roh domácí branky.

Poločas nedohrál kanonýr Robin Van Persie, jehož kouč Alex Ferguson kvůli lehkému zranění a vzhledem k blížící se odvetě Ligy mistrů s Realem Madrid raději vystřídal.

Domácí se přiblížili vyrovnání po hodině hry, kdy nebezpečný pokus střídajícího Remyho vychytal gólman De Gea. Čtvrt hodiny před koncem mohl definitivně rozhodnout střídající Wayne Rooney, ale jeho pokus na poslední chvíli zblokoval Hill.  Vítězství tak pojistil až krátce nato ve svém 999. soutěžním zápase v dospělém fotbale Ryan Giggs.

Cazorla spasil Arsenal

Potupné vyřazení z poháru a domácí porážku od Bayernu v Lize mistrů si vynahradil Arsenal ligovým vítězstvím proti Aston Ville. Tým kouče Arséna Wengera, jenže nechal kapitána české reprezentace Tomáše Rosického celý zápas na lavičce,  spasil dvěma góly Španěl Santi Cazorla.

Poprvé rozjásal domácí fanoušky už po šesti minutách hry, kdy opakovanou střelou poslal domácí do vedení. Ve druhé půli ale domácí brankář Szczesny zaspal při dalekonosné střele Weimanna a bylo srovnáno. V závěru ale po Monrealově pasu rozhodl o třech bodech pro domácí znovu Cazorla.

Aston Villa po porážce klesla na sestupovou osmnáctou příčku, protože se před ní dokázal dostat po výhře nad Readingem 3:0 Wigan.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Fulham - Stoke 1:0 (45.+2 Berbatov)
Arsenal - Aston Villa 2:1 (6. a 85. Cazorla - 68. Weimann)
Norwich - Everton 2:1 (84. Kamara, 90. Holt - 39. Osman)
QPR - Manchester United 0:2 (23. Rafael, 80. Giggs)
Reading - Wigan 0:3 (44. a 45. Koné, 48. Figueroa)
West Bromwich - Sunderland 2:1 (35. z pen. a 75. Lukaku - 80. Sességnon)

Reklama

Související témata: