Hlavní obsah

Bale jako Ronaldo s Messim? Kdo tohle říká, nerozumí fotbalu, myslí si Rio Ferdinand

Londýn

Už ve třiadvaceti letech patří Gareth Bale k nejzářivějším hvězdám anglické fotbalové Premier League. Do svých řad ho láká mimo jiné Real Madrid. Obdivovatele velšského talentu však trochu mírnil ostřílený zadák Manchesteru United Rio Ferdinand.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Gareth Bale z Tottenhamu slaví svůj vítězný gól v londýnském derby na hřišti West Hamu.

Článek

Podle něj se křídlo Tottenhamu ještě zdaleka nemůže počítat do stejné kategorie jako Lionel Messi či Cristiano Ronaldo. Bale bude muset podle Ferdinanda pár let pokračovat ve stejných výkonech, aby se o podobném srovnání vůbec mohlo začít debatovat.

„Lidé, kteří řadí Balea na stejnou úroveň jako Cristiana a Messiho, opravdu nerozumí fotbalu. Bale je letos jedním ze dvou nejlepších hráčů v Premier league, ale...," hodnotil vycházející hvězdu stoper Manchesteru United na Twitteru.

„Na úrovni jako CR7 a Messi zkrátka ještě není. Když bude pokračovat v tom, co teď dělá, dva tři roky, pak můžeme začít debatovat," pokračoval Ferdinand.

Ronaldo v jeho věku vyhrál Zlatý míč

Zároveň přiznal, že určitě ví, o čem mluví, protože rychlík z Tottenhamu už ho v této sezóně dokázal „vykoupat".

„Bale už mě letos prohnal, takže jsem v dobré pozici, abych to celé mohl posoudit. CR7 a Messi jsou ale na jiné planetě už čtyři pět let," dodal Ferdinand.

Velšský fotbalista nasázel v této sezóně Premier League už patnáct gólů a sám zařídil pro Spurs zisk patnácti bodů. Bez něj by se Tottenham jen stěží vyhříval na aktuální třetí příčce tabulky.

Nicméně Ronaldo ve věku 23 let získal Zlatý míč poté, co za Manchester nastřílel 31 gólů a držel si vynikající průměr jednoho gólu za 89 minut.

Reklama