Hlavní obsah

Mourinho prozradil své tajemství s Fergusonem. Promluvil i o Torresovi

Londýn

Staronový manažer Jose Mourinho se nijak netají nadstandardními vztahy s dnes už bývalým dlouholetým koučem Manchesteru United Alexem Fergusonem. Teď prozradil, že si oba dlouho dopředu sdělili své plány, o nichž se v médiích řadu měsíců spekulovalo.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

José Mourinho, staronový kouč fotbalistů Chelsea.

Článek

„Věděl jsem už mnoho měsíců dopředu, že Ferguson po sezóně skončí s kariérou. Proč jsem to věděl? Protože jsme přátelé. Když jsem jako jeho kamarád věděl, že půjde do důchodu, pochopitelně, že i on věděl s předstihem, že půjdu do Chelsea," cituje Mourinha britská BBC.

Dávno už tak bylo jasné, že portugalský stratég nezamíří do Manchesteru United coby Fergusonův nástupce, protože Mou snil o návratu na Stamford Bridge, kde má u fanoušků výsostní postavení.

Kvůli Chelsea bych odmítl každý klub

„Kvůli Chelsea bych odmítl jakoukoliv nabídku na světě, i z Manchesteru United. Z emočního hlediska to cítím tak, že se vracím zpět. Že jdu do své šatny, do své kanceláře, kde bude stát zase ten stejný stůl, " svěřil seMourinho.

Padesátiletý kouč, jenž se do Londýna vrací po angažmá v Interu a Realu Madrid, si důvěry od legendárního trenéra velmi cení:

„Že se mi svěřil a důvěřoval mi, z toho jsem byl velmi šťastný, protože pro svět to byla bombastická zpráva, o níž s předstihem věděl jen úzký kruh lidí. Pro mě bylo velkou zodpovědností, že jsem tuhle informaci měl."

Od Mourinha si fanoušci Blues slibují návrat na trůn v anglické Premier League a opětovné dobytí pozic v Lize mistrů. Kouč ale varoval, že u něj si budou muset všichni hráči vydřít místo v sestavě v předsezónním kempu.

Odmítl ale spekulovat o španělském forvardovi Fernandu Torresovi, jehož jméno se nyní nejčastěji spojuje s odchodem do Barcelony či Realu Madrid.

„Asi se od něj, po tom co dokázal dříve, očekávalo víc. Ale rozhodně si nevede tak špatně, jak se někdy tvrdí," zastával se kritizovaného útočníka  Mourinho.

Reklama

Související témata: