Hlavní obsah

Proč to trvá tak dlouho? Bonyho přestup do Swansea hatí hamižnost Arnhemu, tvrdí agent

Praha

Sen o angažmá v Anglii se stále nedaří dotáhnout do konce. Přestup ex-sparťanského útočníka Bonyho Wifrieda z nizozemského klubu Vitesse Arnhem do Swansea je už dlouho na spadnutí, jenže podpisy na smlouvě stále chybí. Podle hráčova agenta Francise Kacoua vše ztroskotává na stále se měnících požadavcích Arnhemu.

Foto: vitesse.nl

Útočník Bony Wilfried stále čeká na přestup do Anglie.

Článek

Bony nasázel v posledním ročníku nizozemské ligy ve 30 zápasech 31 gólů. Není tak divu, že si ho Swansea vybrala jako posilu do své útočné formace. Podle agenta anglický klub souhlasil i s navýšením původně domluvené přestupové částky 10,2 miliónů liber o další 1,8 miliónu.

Přestup za 12 miliónů liber by pro Swansea znamenal klubový rekord. Jenže Vitesse by z transferu, z něhož by měla svá procenta i Sparta, zřejmě rád vyždímal ještě vyšší sumu.

„Proč to trvá tak dlouho. Už před pěti měsíci jsme se dohodli na přestupové částce. Swansea chtěla zaplatit, Bony s přestupem souhlasil, jenže Vitesse najednou chtěl víc. Nevíme teď, co vlastně chtějí," stěžuje si agent Kacou.

I šéf Swensea Huw Jenkins se nechal slyšet, že anglické straně už dochází trpělivost. „Rádi bychom měli brzy jasno, protože když to nevyjde s Bonym, musíme mít také plán B," cituje Jenkinse britský list The Sun.

Reklama

Související témata: