Hlavní obsah

Mourinho se nemohl dočkat. Čekal na nás už od rána, popsal Čech první den přípravy Chelsea

Londýn/Praha

Po šesti letech se charismatický portugalský kouč José Mourinho do londýnské Chelsea vrátil, takže žádný div, že první den přípravy čekal v tréninkovém centru v Cobhamu na své svěřence už od rána. „Setkání s ním bylo příjemné. Už před příchodem měl u hráčů plusové body, neboť nás všechny obvolal, vyptával se, jak jsme na tom zdravotně a jak se na sezónu připravujeme, aby nám nakonec dovolenou ještě o týden prodloužil," pochvaloval si český legionář ve službách Chelsea návrat Mourinha a první den pod ním.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Chelsea Petr Čech zahájil po šesti letech zase přípravu pod trenérem Mourinhem.

Článek

V kádru Chelsea není Petr Čech jediným českým legionářem. „Z hostování v nizozemském Arnhemu se vrátil Tomáš Kalas, takže s námi absolvoval zdravotní prohlídku i obvyklé testy provázející start každé přípravy. Není sám, protože do přípravy se už zapojili i další hráči, kteří se vrátili z hostování, stejně jako nové akvizice Němec Schürle z Leverkusenu a Nizozemec van Ginkel koupený z Arnhemu," popisoval Čech na svých webových stránkách a prozradil, že mladík Kalas odletí s mužstvem na asijské turné.

Na Chelsea čeká 23 465 mil ve vzduchu

Chelsea se tam vydá po třech dnech přípravy v Cobhamu už ve čtvrtek. „Bude to hodně náročné na cestování, neboť zastávky jsou postupně plánovány do Bangkoku, Kuala Lumpur a Jakarty. Po návratu 26. července budeme v Londýně jen dva dny a poletíme pro změnu do Ameriky, kde hrajeme v Indianapolis, New Yorku a Miami," přibližoval Čech program, během něhož nalétá Chelsea 23 465 mil a stráví spoustu času na palubách letadel.

Volno pochopitelně mají legionáři Chelsea, kteří startovali v dresu svých reprezentačních celků na Poháru FIFA v Brazílii.

I koncert na letišti přišel na přetřes

„Bylo jich tam hned šest, takže všichni mají v nohách hodně náročnou sezónu a potřebují si alespoň trochu odpočinout. Vždyť třeba Brazilec Oscar sehrál přes osmdesát soutěžních zápasů, což je neskutečné číslo. I proto mají upravený program," popisoval Čech, že nový trenér Mourinho dopřává Oscarovi, Luizovi, Matovi, Torresovi, Mikelovi a Azpilicuetimu jisté úlevy.

Pochopitelně že první den přípravy přišlo na přetřes i Čechovo účinkování na rockovém festivalu v Hradci Králové, o němž se i na ostrovech hodně psalo.

„Kluci říkali, že se na internetu dívali na mé bubnování se skupinou Eddie Stoilow a že prý to nebylo špatné," lichotilo Čechovi.

Reklama

Související témata: