Hlavní obsah

Chelsea si maluje ještě lepší sezónu, než když vyhrála Ligu mistrů. I s Drogbou?

Londýn

Očekávání jsou velká jako každý rok. Po návratu Josého Mourinha ovšem ještě větší. Fotbalisté londýnské Chelsea jsou momentálně na turné v Asii a netají, že v nadcházející sezóně chtějí pod taktovkou portugalského kouče hrát první housle nejen v anglických soutěžích, ale také v Evropě. Na první trofej zaútočí v pražském Edenu, kde se 30. srpna v Superpoháru střetnou s Bayernem Mnichov.

Foto: Facebook

José Mourinho (vpravo) na tréninku fotbalistů Chelsea před novou sezónou.

Článek

Velký optimismus celého klubu potvrzuje brazilský záložník Ramires. Šestadvacetiletý hráč je příchodem nového manažera Josého Mourinha přímo nadšený. A podle Brazilce mají Blues pod vedením Mourinha obrovskou šanci na zisk ligového titulu.

„Atmosféra na prvním tréninku byla prostě vynikající," cituje Ramirese server skysports.com.

Kontroverzní Mourinho dovedl Chelsea v letech 2005 a 2006 k mistrovskému titulu. Právě to naplňuje optimismem i brazilského reprezentanta, který se již nemůže dočkat startu nové sezóny.

„Všichni se těšíme na nový ročník, je to obrovská výzva. Cítíme, že přijde něco pozitivního. Mourinho a posily, které přivedl a přivede, dodají našemu týmu další rozměr. Možná se mýlím, všichni dobře víme, jak to ve fotbale chodí. Přesto si myslím, že zažijeme ještě lepší sezónu, jako když jsme předminule vyhráli Ligu mistrů," bájí Ramires.

V minulé sezóně Chelsea triumf v Lize mistrů neobhájila, vyhrála ovšem Evropskou ligu. „Vidím kolem sebe, že naše mužstvo je připraveno, každý se zajímá o dění v klubu. Máme obrovskou šanci po delší době opět triumfovat v Premier League a chceme to dokázat. Počkejme si na úvodní zápasy a budeme chytřejší. Uvidíme, co se stane a jestli mám pravdu," těší se Ramires.

Drogba by byl příklad pro mladé

V neděli se objevila informace, že Mourinho prý chce zpátky do týmu kanonýra Didiera Drogbu. Pětatřicetiletý útočník z Pobřeží slonoviny je sice momentálně hráčem tureckého klubu Galatasaray Istanbul, začátkem minulého týdne se ovšem s Mourinhem sešel přímo v Londýně.

„Rád bych ho využil jako příklad pro mladé hráče," řekl Mourinho.

Není žádným tajemstvím, že majitel klubu Roman Abramovič se snažil přivést Drogbu zpátky již v lednu. „Bylo by to hezké. Chelsea jsem odevzdal všechno a zpětná odezva byla stejná. V Londýně se cítím jako doma," nechal se slyšet Drogba.

Reklama

Související témata: