Hlavní obsah

Svérázný kouč Mourinho dal Rooneymu nůž na krk. K přestupu do Chelsea má jen dva dny

Londýn

Jen pouhé dva dny dostal na rozmyšlenou útočník Wayne Rooney od manažera Blues Josého Mourinha, zda chce přestoupit do Chelsea, nebo dál oblékat dres Manchesteru United. Charismatický kouč londýnského celku to prohlásil po jejich pondělním vzájemném utkání, které skončilo bez gólů.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney (vlevo) se snaží uniknout Ramiresovi z Chelsea.

Článek

"Myslím, že člověk, který celý příběh odstartoval, by ho měl také ukončit. Pro dobro všech stran," řekl po bezbrankové remíze Mourinho. Narážel na Rooneyho žádost o odchod, kterou anglický reprezentant vedení United předložil už po skončení minulé sezóny po příchodu nového trenéra Davida Moyese.

"Já ani další lidé z Chelsea nejsme hlupáci, abychom se pokoušeli získat někoho, jehož klub nechce prodat. Kdyby to sám nezačal, o nic bychom se nesnažili," dodal portugalský kouč. Za Rooneyho nabízel nejprve deset a poté 25 miliónů liber, ani jednou však neuspěl.

"Pokud změnil názor, stačí říct"

Přestupní termín se v Anglii uzavře 2. září, Mourinho je však ochoten na Rooneyho rozhodnutí čekat maximálně dva dny. "Pokud změnil názor a nechce odejít, tak stačí, ať to řekne a my zmizíme ze scény. Ale potřebujeme vědět, na čem jsme," prohlásil bývalý kouč Porta, Interu Milán a Realu Madrid.

Sedmadvacetiletý Rooney se zatím k možnému přestupu veřejně nevyjádřil. V pondělí nastoupil v základní sestavě Rudých ďáblů, ze které v minulé sezóně vypadl na úkor Nizozemce Robina van Persieho.

Reklama

Související témata: