Hlavní obsah

Aston Villa - Cardiff 2:0Kozák se blýskl gólem do sítě Cardiffu, Chelsea vydřela remízu proměněnou penaltou v nastavení

Londýn
Aktualizováno

Český útočník Libor Kozák přispěl brankou k vítězství své Aston Villy nad Cardiffem 2:0. Útočník Villasn se do sítě waleského celku trefil v 84. minutě. Až v šesté minutě nastavení proměnil pokutový kop Eden Hazard a Chelsea tak nakonec na Stamford Bridge remizovala s West Browmich Albion 2:0. Liverpool naopak nezaváhal, Fulham porazil 4:0 a stáhl náskok vedoucího Arsenalu na dva body. Kanonýři se v neděli představí na trávníku Manchesteru United.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Záložník Chelsea Frank Lampard (vlevo) gratuluje Samuelovi Eto´ovi k brance.

Článek

Aston Villa díky brance Leandra Bacuny z přímého kopu ukončila v utkání proti Cardiffu sedm a půl hodiny dlouhé čekání na ligový gól. Kozák pak zpečetil skóre utkání osm minut poté, kdy po centru střídajícího Matta Lowtona přehodil brankáře Davida Marshalla. Posila z Lazia se trefila poprvé od 21. září, kdy jediným gólem rozhodla o výhře nad Norwichem.

Chelsea se dostala do vedení nad West Bromwichem v nastavení prvního poločasu, kdy se k dorážce prodral útočník Samuel Eto'o. Po přestávce nicméně nasměrovali soupeře za první výhrou na Stamford Bridge po 35 letech Shane Long a Stéphane Sességnon.

V nastaveném čase však rozhodčí posoudil jako faul kontakt Stevena Reida s Ramiresem a na 2:2 vyrovnal z penalty Eden Hazard. Belgický záložník se před utkáním vrátil do kádru poté, co ho trenér José Mourinho vyřadil z nominace na středeční Ligu mistrů se Schalke kvůli zmeškanému tréninku.

Zatímco Mourinho považoval penaltu za oprávněnou, hosté se zlobili na simulování Ramirese, který na Reida spíš sám upadl. "Jsem z toho rozhodnutí opravdu mimo, nemůžu mu uvěřit, ale bohužel to nemůžeme nijak změnit," litoval trenér West Bromwiche Steve Clarke, který za Chelsea odehrál 421 utkání a jako Mourinhův asistent s ní získal dva ligové tituly.

Portugalský trenér tak v součtu se svým prvním angažmá v Chelsea neprohrál ani 66. domácí zápas. Po utkání políbil Clarka jakoby omluvně políbil na tvář. "Nejsem si tím jistý, byl jsem naštvaný z toho rozhodnutí proti nám. Jestli došlo na polibek, tak byl mužný," řekl Clarke.

V dresu West Bromwiche, který je v tabulce čtrnáctý, se na trávník nedostal útočník Matěj Vydra.

Suárez se na výhře Liverpoolu podílel dvěma góly

Liverpool díky dvěma brankám Luise Suáreze zdolal Fulham jasně 4:0. Do vedení ho poslal vlastní brankou Fernando Amorebieta a druhý gól "Reds" přidal slovenský stoper Martin Škrtel. Uruguayský útočník umístil své střely devět minut před přestávku a devět minut za ni a v čele tabulky kanonýrů dohnal s osmi góly spoluhráče Daniela Sturridge a Sergia Agüera z Manchesteru City.

Ve výtečném vstupu do sezony pokračuje Southampton, který doma zdolal přesvědčivě 4:1 Hull. Už za 37 minut poslali překvapení dosavadního průběhu soutěže do vedení 3:0 Morgan Schneiderlin, z penalty Rickie Lambert a po individuální akci Adam Lallana.

Hosté snížili díky Yannicku Sagbovi v 55. minutě, ale konečnou podobu dal výsledku dvě minuty před koncem Steven Davis. Southamtpon se posunul na třetí místo a doma vyhrál počtvrté v řadě, což se mu povedlo poprvé od roku 1999.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Aston Villa - Cardiff 2:0 (76. Bacuna, 84. Kozák)
Chelsea - West Bromwich 2:2 (45.+1 Eto'o, 90.+6 Hazard z pen. - 60. Long, 68. Sességnon)
Liverpool - Fulham 4:0 (36. a 54. Suárez, 23. vlastní Amorebieta, 26. Škrtel)
Southampton - Hull 4:1 (16. Schneiderlin, 30. Lambert z pen., 37. Lallana, 88. Davis - 55. Sagbo)
Crystal Palace - Everton 0:0
Norwich - West Ham United 3:1 (54. Hooper z pen., 72. Snodgrass, 90.+3 Fer - 32. Morrison)

Reklama

Související témata: