Hlavní obsah

Arsenalu hrozí pád na čtvrté místo. Proti Chelsea musíme pochybovače umlčet, věří Wenger

Londýn

Sezónu rozjeli výtečně, užívali si vedení v anglické Premier League, jenže po výprasku od Manchesteru City 3:6 přichází pro fotbalisty další těžká zkouška. V pondělí večer (21 hodin, on-line přenos na Sport.cz) se fotbalisté Arsenalu utkají s Chelsea. Vítězství jim pochopitelně zaručí návrat na první místo, po porážce by ale spadli až na čtvrtou pozici.

Foto: Phil Noble, Reuters

Frustrovaný Jack Wilshere z Arsenalu po výprasku na hřišti Manchesteru City.

Článek

Arsenal čeká na zisk některé z trofejí už přes osm let a ani před touto sezónou se mu moc nevěřilo. Nic moc na tom nezměnil ani fakt, že se Kanonýři usadili na čele Premier League.

Sílu Gunners zpochybňoval mimo jiné právě kouč Chelsea José Mourinho. „Jestli nastal čas, abychom pochybovače vůči nám umlčeli? Ano nastal, protože momentálně naši výkonnost všichni zpochybňují, obzvlášť po porážce od Manchesteru City," hlásil před utkáním kouč Arsenalu Arséne Wenger.

„Já ale vidím zápas proti City jinak. Po té porážce můžeme mít ještě větší motivaci. Víme, že hrozí pád až na čtvrté místo, což na nás vyvíjí tlak navíc," myslí si kouč.

Je Chelsea zranitelnější?

V pondělí se možná svým způsobem může lámat osud Arsenalu v této sezóně Premier League. Wenger se nicméně snažil před zápasem jeho důležitost nenafukovat.

Spíše se obává, aby klíčovým hráčům Mesutu Özilovi, Olivieru Giroudovi či Aaronu Ramseymu nezačal „docházet dech".

„Mesut se stále adaptuje na fyzickou náročnost Premier League. Připadá mi trochu jako Robert Pires. Chvíli mu trvalo, než se tady adaptoval na fyzickou stránku hry. Když se mu to ale podařilo, byl vynikající. A Mesut je podobným typem hráče," srovnává Wenger.

Pondělní soupeř z Chelsea zatím v této sezóně příliš nezáří. I kouč Blues Mourinho uznal, že jeho celek nemá momentálně na to, aby vyhrával trofeje. Naposledy vypadl v Ligovém poháru se Sunderlandem, který je v tabulce poslední.

Pro Kanonýry by tak mohl být tentokrát londýnský rival snazším soupeřem, než bývalo obvyklé. „Ptáte se, jestli je teď Chelsea zranitelnější? Tak na tuhle otázku vám odpovím až v úterý," vyhnul se Wenger hodnocení protivníka před pondělním derby.

Reklama

Související témata: