Hlavní obsah

Jsou jako raněné zvíře, varuje kouč Chelsea Mourinho své svěřence před šlágrem s United

Londýn/Praha

Jsou jako raněné zvíře, připomíná kouč Chelsea José Mourinho svým svěřencům situaci, v níž se před nedělním šlágrem Premier League zmítá jejich soupeř. „Nedívejte se na něho jako na tým, který figuruje v tabulce až na sedmé příčce a ztrácí na vás devět bodů, vnímejte ho jako obhájce titulu,“ nabádá je před duelem s Manchesterem United, na který je natěšena celá fotbalová Anglie. Kouč české reprezentace Pavel Vrba pochopitelně také, neboť i on v 17 hodin (on-line na Sport.cz) do hlediště na Stamford Bridge zasedne.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Portugalský kouč Mourinho je před zápasem své Chelsea s Manchesterem ostražitý

Článek

Až dosud se nechtěl Mourinho o titulu příliš vybavovat... Jenže jeho Chelsea ztrácí na třetí příčce na vedoucí Arsenal pět bodů a má zápas k dobru, takže i portugalský kouč už musí připustit, že jeho tým je ve hře o primát zainteresován.

„Není beznadějné, abychom Premier League vyhráli. Zisk titulu ale pro nás nepředstavuje prioritu, i když se budeme samozřejmě snažit bojovat o něj až do konce. My ale vytváříme tým pro budoucnost, hledáme přechod mezi Chelsea v posledním desetiletí a Chelsea v desetiletí příštím," připomínal Mourinho před konfrontací s Manchesterem United, která může o dalším vývoji na výsluní Premier League mnohé napovědět.

Raději s Rooneym a Van Persiem na hřišti

Důležitá je pro oba celky. Pro tápající Manchester United, stejně jako pro domácí Chelsea, která je pochopitelně favoritem. Zvláště, když se hosté budou muset obejít bez Van Persieho a Rooneyho.

„Byl bych raději, kdyby soupeř nastoupil v plné síle se všemi nejlepšími hráči, tedy i s Robinem a Waynem. Pokud by na hřišti byli, i koncentrace mých hráčů by byla daleko větší," připomínal kouč Chelsea Mourinho, pro něhož má duel s obhájcem titulu pikantní příchuť. Pokud by totiž Manchester United porazil, šlo by o jeho sté vítězství na scéně Premier League.

„Hrál jsem už desítky a desítky derby i běžných zápasů, mám za sebou utkání proti velkým mužstvům, poznámkový blok plný záznamů. Zkušenost mi proto říká, že nejtěžší jsou právě střetnutí, v nichž jste tak jasnými favority a ve kterých nemá zdánlivě oslabený soupeř co ztratit," nemíní se Mourinho nechat ukolébat rolí, do níž je jeho celek stavěn.

Reklama

Související témata: