Hlavní obsah

Stejné, jako když někdo vidí UFO, žertoval Wenger po výhře nad Fulhamem o údajných posilách Arsenalu

Londýn/Praha

V londýnském derby s Fulhamem povinnost splnili, soupeře ze dna Premier League porazili, takže i po 22. kole zůstali Gunners na první příčce. A dokonce se ziskem 51 bodů, což je počet, který i trenérovi Arsenalu pomalu vyráží dech. „Opravdu je to ve srovnání s předchozími sezónami jeden z největších bodových zisků, jaký jsme v této části soutěže měli. Ne-li vůbec největší,“ kvitoval po duelu s Fulhamem letošní tažení kouč Arséne Wenger.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Fotbalisté Arsenalu se radují z jedné z branek Santiho Cazorly proti Fulhamu.

Článek

Navzdory pochybnostem, které Arsenal provázely a skepsi, jež se na něho snášela, kráčí Kanonýři suverénně dál anglickou ligou. I Fulham udolali, i když s úporně bránícím soupeřem to neměli vůbec jednoduché a o výhře rozhodli až po přestávce dvěma slepenými góly, jež během pěti minut vstřelil španělský legionář Cazorla. Šlo mimochodem o jeho první trefy od začátku listopadu.

Povzbuzující zjištění: Cazorla je zpátky

„Na začátku sezóny se zranil, pak zase laboroval se zhmožděným kotníkem, ale od poloviny prosince se zase vrací do někdejší formy," chválil ho na klubových stránkách Arsenalu trenér Wenger.

Pro Arsenal povzbuzující zjištění. Zvláště, když pro zbytek sezóny nemůže kouč Wenger počítat se zraněným Walcottem, Dána Bendtnera trápí kotník, německý legionář Podolski se po dlouhé absenci na trávníky teprve vrací. Kromě toho má zdravotní potíže i kapitán české reprezentace Rosický. Po dvojnásobné fraktuře nosu a následné operaci sice proti Fulhamu na lavičce náhradníků seděl, ale do hry nezasáhnul.

Rosický potřebuje ještě týden

„Přece jen potřebuje alespoň týden, aby si na masku chránící zlomený nos zvykl," vysvětloval Rosického manažer Pavel Paska, proč reprezentační kouč Pavel Vrba sledující sobotní duel z tribuny Emirates Stadium Rosického v akci neviděl.

Se všemi absencemi se však Arsenal vyrovnání, takže Wenger může být spokojený. I proto odmítá všechny spekulace o hráčích, které chce v zimním přestupním termínu do Arsenalu přivést, aby Gunners dotáhli úspěšné tažení až do konce a po desetiletém čekání získali titul. A že jich je...

Psalo se o Moratovi z madridského Realu, Draxlerovi z německého Schalke, teď se nejčastěji skloňuje jméno Mirko Vučiniče z turínského Juventusu. Za hotovou věc se už dokonce má, že manažer černohorského útočníka Alessandro Lucci přiletí následující týden do Londýna jednat o kontraktu.

Dobře naladěný Wenger žertoval

„Někteří lidé mají představivost, která mně chybí. A jiní zase vidí naše posily asi stejně, jako druzí UFO," reagoval žertovně na zaručené informace, že třeba Draxlera už dokonce v Londýně testoval.

„Rád bych oznámil něco, co by vzrušilo vás i mě samotného, ale tu možnost prostě nemám. Na žádném přestupu nepracujeme," tvrdil dobře naladěný Wenger po zápase s Fulhamem. „Chcete, abych koupil hráče, ale když je přivedu, budete se pro změnu ptát, proč jiní velcí fotbalisté sedí na lavičce."

Samozřejmě je otázkou, nakolik vážně Wenger svá slova myslel, pravdou ale je, že s tažením svého mužstva může být spokojený.

„Nezapomínejte, že jsme měli velice těžký začátek sezóny, do něhož započítejte i zápasy Ligy mistrů. Prokázali jsme však velkou soudržnost, dokázali jsme fotbalově i psychicky reagovat na vše, co se událo. A v tomto duchu prostě musíme pokračovat," pravil Wenger.

Reklama