Hlavní obsah

Arsenal - Everton 4:1Arsenal slaví postup do semifinále FA Cupu. Rosický byl u dvou gólů proti Evertonu

Londýn

Téměř devítileté čekání fotbalistů a fanoušků Arsenalu na zisk trofeje se zase o něco více přiblížilo svému konci. Kanonýři po výhře 4:1 nad Evertonem slaví postup do semifinále Anglického poháru. Za vítěze odehrál posledních dvanáct minut i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, jenž se podílel na dvou gólech.

Foto: Toby Melville, Reuters

Fotbalisté Arsenalu (zleva) Mesut Özil, Tomáš Rosický a Olivier Giroud slaví gól proti Evertonu.

Článek

Vítězství Arsenalu se ale nerodilo vůbec snadno, i když svěřenci Arsena Wengera vedli už po sedmi minutách. Do vedení je poslal Mesut Özil, jenž nastoupil v základní sestavě poprvé od duelu proti Bayernu Mnichov, v němž zahodil penaltu. Německý reprezentant byl jedním ze sedmi změn v základní sestavě domácích.

Velmi atraktivní duel však stihl po rychlém protiútoku srovnat Romelu Lukaku. Hosté dál hrozili především z kontrů, domácí šli ale ve druhé půli znovu do vedení. Pokutový kop tentokrát proměnil v gól Mikel Arteta. A nic mu nevadilo, že po úspěšné exekuci nechal sudí penaltu opakovat kvůli předčasnému vběhnutí spoluhráče do šestnáctky. Španělský fotbalista se nemýlil ani napodruhé.

Zápas definitivně zlomil až v samém závěru dvěma góly střídající Olivier Giroud. To už byl na hřišti i Tomáš Rosický, jenž se zapojil do obou gólových akcí.

Fotbalový Anglický pohár - čtvrtfinále:
Arsenal - Everton 4:1 (1:1)
Branky: 83. a 85. Giroud, 7. Özil, 68. Arteta z pen. - 32. Lukaku.

Reklama

Související témata: