Hlavní obsah

Teď některého z favoritů. Bayern, Real, Paris SG, přeje si Mourinho po vyřazení Drogby a spol.

Londýn/Praha

Po čtyřech minutách nebylo co řešit. Po prvním poločase tuplem ne. Chelsea nejenže vedla už dvougólovým rozdílem, ale tureckého osmifinálového protivníka s Drogbou v sestavě vůbec k ničemu nepouštěla. „Chtěli jsme hrát jako v prvním zápase u nás doma, ale to se žel nestalo. Máme ale mladé mužstvo, které se pořád učí, takže doufám, že v příští sezóně už tomu bude jinak,“ přiznával legionář z Pobřeží slonoviny prožívající hodně emocionální návrat na Stamford Bridge, kde v minulosti osm let působil.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér Galatasaraye Roberto Mancini v utkání proti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Chelsea o jeho kvalitách a útočných schopnostech věděla. O Drogbově touze připomenout se publiku gólem zrovna tak.

Drogba se ke střele vůbec nedostal

„Víme, že je pořád špičkovým fotbalistou, kterého je plné hřiště a jenž dovede být v šestnáctce krajně nebezpečný. Proto jsme na něho museli praktikovat naši hru," rozpovídal se do kamer ITV Frank Lampard.

„A to se také stalo, neboť Gary Cahill a John Terry hráli velice dobře, Didier zůstal izolovaný, a nemohl tak svému týmu nijak pomoci. Stejně tak ale pro něho bylo obtížné, jak hrálo jeho mužstvo. Pokud jste útočníkem a spoluhráči nehrají pro vás, jste osamělým mužem," přidával kouč Chelsea José Mourinho. „Kontrolovali jsme zápas, takže jsem neviděl, že by se Drogba ocitl v nebezpečné situaci před naší bránou."

Radost z toho měl pochopitelně i Petr Čech, jenž odchytal stý zápas v Lize mistrů s čistým kontem.

Mancini přiznal: Špatné, velmi špatné

„To proto, že jsme hráli velice, ale opravdu velice špatně. S jednou střelou na bránu za celých devadesát minut se nedá uspět," uznával Roberto Mancini, italský trenér ve službách Galatasaray, že jeho tým v osmifinálové odvetě na Chelsea neměl a že turecký sen o postupu do čtvrtfinále zůstal pouhým snem.

„Musíme udělat ještě spoustu kroků, abychom byli lepším týmem. Dnes jím byla Chelsea, která navíc dokázala své příležitosti využívat."

„To proto, že přístup mých hráčů k odvetě byl velmi dobrý, z čehož pramenil kompaktní výkon," reagoval Manciniho kolega na domácí lavičce José Mourinho.

„Lidé berou náš postup jako samozřejmost, ale byl to velmi těžký zápas. Po remíze v prvním utkání v Istanbulu jsme však šli cílevědomě za svým cílem, takže naše účast ve čtvrtfinále nebyla ani na chvíli v ohrožení." promlouval do mikrofonů Frank Lampard.

„Jsme zpátky, jsme mezi osmi nejlepšími kluby v Evropě, jsme tam, kde si zasloužíme být, neboť Liga mistrů má zcela odlišnou úroveň než Evropská liga," připomněl loňskou sezónu, kdy se Chelsea musela spokojit s účastí a vítězstvím až ve druhé pohárové soutěži starého kontinetu.

Mourinho chce ty nejsilnější

Ze čtvrtfinálových soupeřů by se jako nejpřijatelnější ze všech nabízel Chelsea Olympiakos Pireus, který dnes vyrukuje na půdě Manchesteru United k odvetě s dvoubrankovým náskokem, který by mohl proměnit v postup. Mourinho však výběrem případného protivníka překvapil, protože po řeckém soupeři netouží.

„Všichni velcí favorité na vítězství v Lize mistrů už jsou ve čtvrtfinále, takže bych uvítal kteréhokoli z nich. Bayern Mnichov, Real Madrid nebo Paris Saint - Germain," pravil a na udiveného pohledy reagoval pregnantně: „Pro další vývoj a budoucnost mého týmu je totiž důležité hrát s těmi nejlepšími."

Má Chelsea na to, aby vyhrála Ligu mistrů?
Ano
44,8 %
Ne
55,2 %
Celkem hlasovalo 3007 čtenářů.

Reklama

Související témata: