Hlavní obsah

Škrobený, kyselý, alergický na jakýkoli dotaz. Mourinho se před partií s Atlétikem zmítal v mizerné náladě

Madrid/Praha

Kyselý, nepříjemný, škrobený, žlučovitý. A také odmítající pronést byť jen jediné slovo španělsky, i když i díky předchozímu angažmá v Realu řeč ovládá, jako svou mateřštinu. Nemluvě o tom, že se kouč Chelsea José Mourinho před večerní semifinálovou partií Champions League s Atlétikem doslova naježil, když padl dotaz dotýkající se sobotní prohry jeho týmu v Premier League s posledním Sunderlandem nebo momentální konstelace v tabulce.

Foto: Philip Brown, Reuters

Mourinho (vpravo) se snaží zadržet svého asistenta Ruie Fariu (druhý zprava), který se sápe na hlavního arbitra duelu Chelsea - Sunderland Mikea Deana (úplně vlevo).

Článek
Fotogalerie

V mizerné náladě do Madridu přiletěl, mizerná nálada Mourinha neopustila ani před duelem s Atlétikem.

„Dnešek a zítřek je vyhrazený Lize mistrů, takže budu odpovídat jen na to, co s ní souvisí," popuzeně odpálil otázky anglických novinářů vracejících se k duelu se Sunderlandem či extempore jeho asistenta Farii, který poputuje před disciplinární komisi za pokus inzultovat hlavního sudího.

„A na Premier League teď máte devatenáct ostatních týmů, s nimiž na toto téma můžete mluvit. Já jsem k dispozici pouze na Ligu mistrů," přidal stroze.

Ať na téma Courtois odpovídá UEFA

Na adresu švédského sudího Jonase Eriksona, jenž bude řídit večerní madridský duel a který patří na Mourinhovu černou listinu, se už tuplem vyjadřovat nechtěl.

„Před zápasem o něm není důvod mluvit. Jen doufám, že prožívá šťastné dny a že je připravený na fotbalové rozměry, které utkání přinese," pravil s jistým sarkasmem v hlase, protože sudí byli, jsou a budou oblíbeným Mourinhovým tématem.

Generalita UEFA pochopitelně také. Teď ho znovu nadzvedla, když posvětila start gólmana Thibauta Courtoise zapůjčeného do Atlétika právě z Chelsea. Na smluvní ujednání mezi oběma kluby a případné finanční sankce přitom nebrala zřetel.

„Jde o rozhodnutí UEFA, takže by bylo lepší, aby se vyjádřila ona. Já ho komentovat nebudu," reagoval nevrle.

A že by se snad vyjádřil ke španělskému soupeři, který na jeho Chelsea čekal? „Nejsem tady od toho, abych se vyjadřoval ke kvalitám Atlétika. Respektuji ho, studoval a analyzoval jsem jeho hru, ale o své pocity, natož pak vizi, jak proti němu hrát, se s vámi dělit nemíním."

Torres je fanouškem Atlétika, ale i profesionálem

Jen o Torresovi, kterého bude muset postavit do základní sestavy i vzhledem k tomu, že Eto´o je zraněn a do Madridu nepřiletěl, pronesl Mourinho pár vět. I proto, že pro španělského snajpra půjde o specifický zápas. Z Atlétika totiž na ostrovy odešel a svou náklonností ke klubu dominujícímu momentálně španělské lize se nikterak netají.

„Má náš klub rád, nosí ho v hlavě, stejně jako my nosíme v hlavě Fernanda," připomínal ostatně kouč Atlétika Diego Simeone a prozrazoval, že si Torres pravidelně telefonuje s ním i s některými hráči.

„Vím o tom. Když se spolu bavíme o španělském fotbale, je vždy velkým zastáncem Atlétika. Ale je také profesionálem se vším všudy, takže nepochybuji, že dá do zápasu všechno, co v něm je a udělá vše pro úspěch Chelsea," reagoval škrobený Mourinho na jedinou ze vznesených otázek trochu delší a souvislejší odpovědí.

Jak dopadne úvodní semifinálový zápas Ligy mistrů mezi Atlétikem a Chelsea?
Zvítězí Atlético
40,7 %
Remízou
17,8 %
Vyhraje Chelsea
41,5 %
Celkem hlasovalo 11998 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.