Hlavní obsah

Na exsparťana Bonyho Wilfrieda si brousí zuby evropské velkokluby. A nejen z Anglie

Londýn

Gambrinus ligu v dresu Sparty brzy přerostl, vzápětí si podmanil i nizozemskou Eredivisie, kde hrál za Vitesse Arnhem. A po svém přestupu do anglické Premier League, kam Bony Wilfried přišel v před probíhající sezónou, září také. Ve Swansea nasázel už 23 branek a kolem jeho hlavy se začínají točit lasa velkých evropských klubů.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Kanonýr Swansea Bony Wilfried by mohl v létě odejít do Arsenalu. Nebo do Borussie. Nebo do Monaka...

Článek

Poté, co se Bony Wilfried začal prosazovat v Arnhemu, farmě londýnské Chelsea, vše nasvědčovalo tomu, že se společně s českým obráncem Tomášem Kalasem přesune pod křídla Josého Mourinha. Portugalský navrátilec ale po hráči z Pobřeží Slonoviny nesáhl a někdejší sparťanský útočník zamířil do Swansea.

Tým z Liberty Stadium tehdy poslal do Nizozemska 12 miliónů liber, což z Bonyho Wilfrieda udělalo nejdražšího hráče v historii klubu. Očekávání ale pětadvacetiletý útočník bohatě naplnil. Nastřílel za sezónu už 23 branek, z toho 16 v Premier League. V anglické nejvyšší soutěži je jen šest hráčů, kteří jich vstřelili v probíhající sezóně víc.

Není se proto co divit, že se předbíhají zájemci o jeho služby. A ne ledajací. Namísto Chelsea by se mohl Bony Wilfried podle Daily Star přestěhovat do dalšího londýnského celku - Arsenalu, kde by se sešel s dalším exsparťanem Tomášem Rosickým. Zájem o něj má také trenér Borussie Dortmund Jürgen Klopp. Daily Mirror přispěchal s informací, že po útočníkovi pošilhává také Monako.

Minimálně 20 miliónů liber

Podle anglických médií si Swansea svého elitního forvarda cení na minimálně 20 miliónů liber (asi 668 miliónů korun), což není přehnaně vysoká částka. I kdyby se však žádnému z týmů nechtělo tolik peněz vysázet, zůstane Bony Wilfried v týmu s labutí ve znaku. A rád.

„Jsme velmi spokojeni s tím, čeho (Bony Wilfried) dosáhl ve své první sezóně ve Swansea," řekl český agent hráče Dalibor Lacina pro Daily Star. „On sám bude velmi rád, když by měl zůstat. Jít tam (do Swansea) bylo dobré rozhodnutí. Bony si navíc velmi cení toho, že mu Swansea dala příležitost hrát v Premier League," dodal.

Co tedy bude s exsparťanským útočníkem dál? „V létě pojede na mistrovství světa a podle nás ho čeká příští sezóna ještě lepší. Ve Swansea má ještě tříletou smlouvu a jeho situace v klubu je stabilní," těší Lacinu, který však tuší, že o jeho svěřence bude v letním přestupním okně nemalý zájem.

Kde bude hrát v příští sezóně Bony Wilfried?
Ve Swansea
12,5 %
V Arsenalu
58,1 %
V Borussii Dortmund
15,3 %
V Monaku
2,8 %
V jiném klubu
11,3 %
Celkem hlasovalo 11985 čtenářů.

Reklama

Související témata: