Hlavní obsah

Neustoupím. Útočný a kreativní fotbal budu preferovat dál, hlásí kouč Liverpoolu Rodgers

Liverpool/Praha

Možná mohli dosáhnout na titul, kdyby lépe bránili. Třeba by primát v Premier League získali, kdyby zlepšili defenzivu. Dost možná, že padesát inkasovaných branek připravilo fotbalový Liverpool o velký sen, že by po čtyřiadvacetiletém čekání mohl nejvyšší anglickou soutěž vyhrát. To vše připomínají trenérovi Brendanovi Rodgersovi při bilancování skončeného ročníku Premier League. On ale dál trvá na svém. „Neustoupím. Ofenzivnímu a kreativnímu fotbalu se nezpronevěřím,“ tvrdil poté, co se vyrovnal se zklamáním, že jeho tým skončil „až“ druhý.

Foto: Darren Staples, Reuters

Liverpoolský trenér Brendan Rodgers (vlevo) a José Mourinho z Chelsea.

Článek

Historická šance na titul se Liverpoolu dlouho vnucovala, nakonec na něj ani po čtyřiadvaceti letech nedosáhl. I proto, že neměl tak pevnou obranu jako staronový mistr Manchester City.

Zatímco Citizens inkasovali jen 37 branek, Liverpool jich dostal o třináct víc. I to byl podle fotbalových expertů jeden z podstatných důvodů, proč dostihy za titulem nakonec nezvládl. Zvláště 18 obdržených branek v domácím chrámu na Anfield Road se jim zdálo příliš mnoho.

„To uznávám, na vlastním hřišti musíme být v budoucnu ještě lepší a v defenzivě mnohem koncentrovanější," uznal i kouč Rodgers. „Na cizích hřištích jsme byli v daleko větší pohodě, zatímco doma jsme věděli, že musíme vyhrávat. A my na Anfield Road zvítězili v šestnácti z devatenácti střetnutí, což je něco fantastického."

Že by však mínil zmiňované výtky akceptovat a v nové sezóně kladl daleko větší akcent na defenzivu, to odmítl. „Náš herní styl bude stále lepší a lepší, ale má filosofie se nezmění. Klubová také ne. Víme, kde a v čem se zlepšit, ale útočný a kreativní fotbal budeme preferovat dál," tvrdil trenér Rodgers.

Výjimkou nebude ani Liga mistrů, do níž se Liverpool z druhého místa kvalifikoval. „Vím, že nás čeká těžká konkurence proti některým velkým top týmům, ale i do Champions League půjdeme se stejnou myšlenkou. Beze strachu a s touhou hrát ofenzivní fotbal. Těšíme se na výzvu, jež je před námi," nechal se slyšet liverpoolský kouč.

Reklama

Související témata: