Hlavní obsah

Zůstaň a z nároďáku neodcházej, apeluje kouč Rodgers na kapitána Anglie i svého Liverpoolu Gerrarda

Liverpool/Praha

Už naznačil, že se po světovém šampionátu v Brazílii míní s anglickou reprezentací rozloučit a na mezinárodním poli skončit. To proto, aby se Steven Gerrard mohl plně koncentrovat na hru v Liverpoolu a konečně se s ním dočkal triumfu, který ani letos nepřišel, byť k němu na Anfield Road bylo tak blízko. Trenér Liverpoolu Brendan Rodgers však na Gerrarda, jemuž bude 30. května čtyřiatřicet, kupodivu apeluje, aby s rozhodnutím nespěchal.

Foto: Darren Staples, Reuters

Liverpoolský trenér Brendan Rodgers (vlevo) a José Mourinho z Chelsea.

Článek

Zatímco jiní manažeři by jen uvítali, kdyby se jejich klíčový hráč vzdal reprezentace a věnoval se pouze hře v klubu, Rodgers je jejich protipólem.

„Měl by počkat na červenec a rozhodnout se až podle toho, jak dopadne s národním týmem na mistrovství světa v Brazílii. V jeho případě totiž věk nehraje vůbec žádnou roli, zvládá výtečně jak klubové, tak i reprezentační povinnosti a i příští rok bude stejně dobrý, jako letos. Ale rozhodnutí je čistě na něm," míní kouč Liverpoolu, že by Gerrard měl konec kariéry v národním mužstvu ještě znovu důkladně zvážit a o jeho loučení by se už vůbec nemělo spekulovat.

Právě Rodgersovi se přitom na ostrovech přičítají velké zásluhy na probuzení a hlavně letošní zářivé formě Gerrarda, jenž táhl Liverpool za titulem. Na Anfield Road na něj čekají už 24 let, ale zase nepřišel.

Stažení do hloubi pole Gerrardovi prodlouží kariéru

„Pravdou je, že jsme spolu hned po mém příchodu do Liverpoolu seděli. A opakovaně. Byl jsem si vědom jeho obrovských fotbalových kvalit a nabídl jsem můj recept, jak by si dál mohl prodloužit fotbalovou kariéru. A on ho akceptoval," potvrdil Rodgers, že kapitán jeho týmu bez výhrad a diskusí přijal návrh, aby přijal v mužstvu novou roli a operoval hlouběji v poli, než byl po celá léta navyklý.

„Celý život měl ofenzivní úkoly, ale nové role tvořivého hráče útočícího zezadu a rozehrávajícího naše akce se zhostil výtečně. To proto, že jde o výjimečně inteligentního fotbalistu," chválil Gerrarda, který povede už na druhém světovém šampionátu jako kapitán.

„A pojede tam ve skvělé formě, tím jsem si jistý. A stejně skvělý bude i v příští sezóně, takže i proto by si měl všechno ještě znovu důkladně promyslet," vyzývá liverpoolskou modlu trenér anglického vicemistra Rodgers.

Reklama