Hlavní obsah

Cole na roztrhání, Real mu nabídl deset miliónů liber

Londýn/Praga

Třiatřicetiletý obránce Chelsea Ashley Cole je na roztrhání. Sotva oznámil, že v klubu ze Stamford Bridge končí, protože nedostal novou smlouvu, ozvalo se hned šest zájemců zvučných jmen - Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Inter Milán a Monako.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Obránce Ashley Cole po osmi letech končí v Chelsea.

Článek

„V Chelsea jsem nedostával tolik příležitostí. Pořád se cítím skvěle a chci hrát pravidelně. Navíc jsem přišel o možnost hrát na mistrovství světa, což měl být vrchol mojí reprezentační kariéry. Další už není v dohlednu, takže jsem v národním mužstvu skončil. V klubu však chci pokračovat na nejvyšší úrovni,“ citují Ashleyho Colea anglická média.

List Daily Mirror přinesl ve středu informaci, že nejblíže k získání zkušeného levého beka má Real Madrid. Ten mu totiž nabídl za dvouletý kontrakt deset miliónů liber (asi 339 mil. korun). Cole by prý na zmíněnou sumu slyšel a chce s Realem jednat. Mirror charakterizuje tuto nabídku jako neuvěřitelnou pro třiatřicetiletého fotbalistu. „Je to velmi zajímavý hráč,“ nechal se slyšet kouč Realu Carlo Ancelotti, který se ale dál nechtěl k otázkám změn v kádru vyjadřovat dříve než po sobotním finále Ligy mistrů.

Manchester United usiluje o Luke Shawa ze Southamptonu. Navíc jasno ještě není, zda bude pokračovat Patrice Evra, takže Cole by měl silné konkurenty. Na nedalekém Etihad Stadium by byli ochotni vzdát se služeb Aleksandra Kolarova, kdyby Colea získali.

Veliký zájem má i Liverpool, jehož kouč Brendan Rodgers se nechal slyšet, že Cole je ten hráč, který chybí jeho týmu k dokonalosti. Majitelé Interu a Monaka také pro Colea chystali zajímavé smlouvy, ale nabídku Realu nepředčí. Zájem byl i v zámořské MLS, ale tamní kluby situaci vyhodnotily tak, že proti evropským gigantům nemají šanci.

Reklama

Související témata: