Hlavní obsah

VIDEO: Van Gaal dobyl s Manchesterem United první trofej. Teď ale zahájí čistku

Miami

Éra kouče Luise van Gaala v Manchesteru United se rozjíždí zatím velmi slibně. V noci z pondělí na úterý jeho tým otočil v Miami prestižní duel s Liverpoolem na konečných 3:1 a radoval se ze zisku International Champions Cupu. Jde stále jen o přípravu, ale pro United může být velmi cenné, že americké turné opouštějí neporaženi, a to se střetli s týmy jako Real Madrid, AS Řím, Inter Milán a LA Galaxy.

Manchester United zvítězil ve finále nad Liverpoolem

 
Článek
Fotogalerie

Velezkušený Van Gaal se jistě po vítězstvích v přípravě neopájí euforií, nicméně i pondělní výhra nad rivalem z Premier League může naznačovat, že se s novým týmem ubírá správným směrem. United sice v poločase prohrávali Gerrardovým gólem z penalty, ale po přestávce otočily duel góly Rooneyho, Maty a Lingarda.

Výsledky Manchesteru United na americké Tour
Manchester United - LA Galaxy 7:0
Manchester United - AS Řím 3:2
Manchester United - Inter Milán 0:0
Manchester United - Real Madrid 3:1
Manchester United - Liverpool 3:1

Americké turné tak skončilo úspěšně a nyní bude muset nizozemský stratég přistoupit k prvním radikálnějším rozhodnutím v novém působišti. Ukáže na ty, kteří pod jeho vedením nemají výraznější šanci se prosadit a budou si muset hledat jiné angažmá.

Kdo půjde z kola ven?

Mezi nejohroženějšími jsou už delší čas zmiňována stále stejná jména Nani, Anderson, Marouane Fellaini, Shinji Kagawa, Javier Hernández , Wilfried Zaha...

Někteří z nich už jsou vlastně jednou nohou z klubu pryč. Španělské Atlético Madrid se například velmi zajímá o Javiera Hernándeze a Shinjiho Kagawu, Neapol se zase snaží dotáhnout jednání o příchodu Marouana Fellainiho.

Van Gaal tak nejspíš velmi brzy vyřkne nad nechtěnými hráči svůj ortel, s následným doplněním kádru ale podle svých slov nechce nijak pospíchat. Během americké tour ho totiž mimo jiné zaujaly výkony mladíků v kádru svého týmu jako Tyler Blackett, Reece James či Michael Keane.

Podle britských médií se nyní bude snažit získat především zkušeného stopera, ke žhavým kandidátům na toto místo má patřit Němec Mats Hummels či Thomas Vermaelen.

První na řadu ale přijde čistka. „Po tomhle americkém turné se rozhodnu. Dal jsem všem hráčům šanci a vím teď mnohem víc. Momentálně je přeci jen ještě trochu brzy na jednoznačný soud, ale ve fotbale se prostě musíte umět rozhodnout a následně dát hráčům šanci, aby mohli přestoupit, když je jasné, že jejich šance na to, že budou nastupovat, není moc velká. Po tour hráčům sdělím svůj verdikt. Řeknu ho ale nejdříve jim, ne vám," vysvětil Van Gaal v zámoří novinářům.

Jak letos dopadne Manchester United v Premier League?
Vyhraje titul
43,8 %
Skončí druhý
16,7 %
Skončí třetí
28 %
Skonči čtvrtý
5,2 %
Mimo příčky zajišťující Ligu mistrů
6,3 %
Celkem hlasovalo 7358 čtenářů.

Reklama

Související témata: