Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea otevřela stadión v Budapešti výhrou nad Ferencvárosem, Čech chytal první půli

Budapešť
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea zvítězili v přípravném utkání v Budapešti nad Ferencvárosem 2:1, Petr Čech odchytal v jejich brance první poločas. Zápas osmadvacetinásobného mistra Maďarska se slavným londýnským klubem otevřel nový stadión Groupama Arena s kapacitou 23 700 diváků, jehož výstavba stála 46,7 miliónu eur (1,3 miliardy korun).

Góly z utkání Ferencváros - Chelsea

 
Článek

Čecha v 17. minutě překonal střelou bez přípravy Gera, hráč se zkušenostmi z anglické ligy tak pokřtil nový budapešťský stadión prvním gólem. Po přestávce nastoupil místo českého reprezentanta do branky Schwarzer a svěřenci trenéra Mourinha otočili výsledek trefami Ramirese a Fábregase.

"Říkal jsem před utkáním svým hráčům, že je to vzhledem k otevření nového stadiónu historický den pro Ferencváros. Bojovali jsme o výsledek až do poslední minuty a skončilo to pro nás dobře," uvedl kouč Blues José Mourniho na oficálních internetových stránkách londýnského klubu.

Generálku před startem Premier League odehraje Chelsea v úterý proti španělskému San Sebastianu. Do anglické ligy pak Mourinhovi svěřenci vstoupí v pondělí 18. srpna na hřišti nováčka z Burnley.

Přípravný zápas v Budapešti:
Ferencváros Budapešť - Chelsea 1:2 (1:0)
Branky: 17. Gera - 51. Ramires, 81. Fábregas.
Sestava Chelsea: Čech (46. Schwarzer) - Azpilicueta (60. Moses), Christensen (46. Cahill), Zouma (75. Ake), Luis (46. Ivanovič) - Mikel (46. Hazard), Ramires (61. Matič) - Schürrle (46. Salah (79. Van Ginkel)), Willian (46. Fábregas), Torres (46. Costa) - Drogba (28. Oscar).
Bude brankářskou jedničkou Chelsea v této sezóně Petr Čech, nebo Thibaut Courtois?
Petr Čech
56 %
Thibaut Courtois
44 %
Celkem hlasovalo 30323 čtenářů.

Reklama

Související témata: