Hlavní obsah

Po krachu v Brazílii je novým kapitánem Anglie Rooney. Střídá Gerrarda

Londýn

Novým kapitánem anglické fotbalové reprezentace se stal Wayne Rooney. Osmadvacetiletý útočník Manchesteru United nahradil ve funkci Stevena Gerrarda, který po neúspěchu Albionu na světovém šampionátu v Brazílii ukončil kariéru v národním týmu.

Anglický reprezentační útočník Wayne Rooney

Článek

"Wayne byl jasnou volbou pro jeho poctivost, oddanost, zkušenosti a také fakt, že už v minulosti kapitána Anglie dělal," řekl na dnešní tiskové konferenci k nominaci na zápasy s Norskem a Švýcarskem trenér Roy Hodgson.

"Měl jsem s ním dlouhý rozhovor a je připravený na tlak, který páska přináší. Doufejme, že bude stejně dobrý jako předchozí kapitáni Anglie," dodal Hodgson.

Debutoval proti Austrálii

Rooney debutoval v anglické reprezentaci v únoru 2003 proti Austrálii. Na kontě má v národním týmu 95 zápasů a 40 branek.

"Jako malý kluk jsem vždy děsně rád koukal na velké zápasy anglické reprezentace v televizi. Tehdy jsem moc toužil hrát za svou zemi. Jmenování kapitánem je splněním mého nejdivočejšího dětského snu," uvedl Rooney na svých internetových stránkách.

Plánuje schůzku s předchozím kapitánem Gerrardem. "Měli jsme skvělý vztah od prvního okamžiku, kdy jsme hráli spolu za národní tým, až do posledního zápasu na šampionátu v Brazílii. Jsem si jistý, že když budu od něj potřebovat nějakou radu, pomůže mi," uvedl Rooney.

Reklama

Související témata: