Hlavní obsah

Arsenal - Southampton 1:2Kanonýři v Ligovém poháru končí, Rosický zavinil penaltu

Londýn
Aktualizováno

Konečně se dočkal. Záložník Tomáš Rosický dostal poprvé v této sezóně důvěru v základní sestavě Arsenalu, po zápase však příliš důvodů k radosti neměl. Londýnský tým totiž ztratil vedení nad Southamptonem a po porážce 1:2 vypadl ve třetím kole z Ligového poháru. Na prohře Kanonýrů měl podíl i český reprezentační kapitán, jenž zavinil pokutový kop, z kterého Dušan Tadič srovnal na 1:1. Pořádné drama viděli fanoušci na liverpoolském Anfield Road. Domácí Reds rozhodli o svém postupu přes Middlesbrough až v 15. sérii penaltového rozstřelu.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Nathaniel Clyne (vpravo) ze Southamptonu slaví se spoluhráči gól proti Arsenalu ve 3. kole Ligového poháru.

Článek
Fotogalerie

Arsenal vedl od 14. minuty po brance Alexise Sáncheze z přímého volného kopu, ale ještě před poločasem nechal prvoligového konkurenta skóre otočit. V 19. minutě fauloval Rosický v pokutovém území Sadia Maného a z nařízené penalty se trefil záložník Tadič. Krátce před pauzou pak dokonal obrat dalekonosnou střelou obránce Nathaniel Clyne.

Namále měli i fotbalisté Liverpoolu. Nad Middlesbrough sice brzy vedli po trefě Rossitera, těsný náskok ovšem neudrželi. Reach po změně stran poslal duel do prodloužení. V něm přiblížil Reds k účasti v dalším kole soutěže Suso, jenže ve 127. minutě zmrazil domácí příznivce z pokutového kopu Bamford.

Penaltový rozstřel byl poté neobyčejně napínavý. Hned v první sérii zaváhal právě Bamford, naopak Liverpool byl bezchybný a mířil za postupem. Rozhodnutí měl na kopačce v 5. sérii Sterling, síť ale nerozvlnil a drama pokračovalo. Postupujícího nakonec určila až 15. série. V ní nejprve skóroval Suso, aby vzápětí k radosti domácích neproměnil penaltu Adomah.

Milton Keynes, senzační přemožitel Manchesteru United, zdolal před vlastním publikem Bradford 2:0. Dál jdou i hráči Swansea, kteří porazili doma Everton 3:0. Na další kolo se po výhře 2:1 v Sunderlandu může těšit také Stoke.

Vybrané zápasy 3. kola Ligového poháru:
Arsenal - Southampton 1:2
Liverpool - Middlesbrough 2:2 po prodl., na penalty 14:13.
Sunderland - Stoke 1:2
Swansea - Everton 3:0

Reklama

Související témata: