Hlavní obsah

Další Balotelliho úlet. Dres s Pepem si v zápase s Realem měnil už o přestávce

Liverpool/Praha

Teď už i na liverpoolském Anfield Road vědí, že angažovaní nezkrotného italského plejera Maria Balotelliho znamená úlet. A pořádný. Zvláště, když Supermario góly nestřílí, dál se chová, jak se mu zachce a navzdory klauzuli ve smlouvě klubové předpisy nerespektuje. Ve středeční partii Ligy mistrů s Realem Madrid zase. Když o půli odcházeli hráči za stavu 3:0 pro Bílý balet do šaten, věděl dobře, že už do druhého poločas nenastoupí. Proto si vyměnil v tunelu dres s obráncem soupeře Pepem.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Útočník Mario Balotelli si připsal další úlet.

Článek

Balotelli hrál v prvním poločase hodně bídně a proto musel tušit, že ho trenér Rodgers vystřídá. Proto si klidně s Pepem vyměnil dres, neboť mu bylo jasné, že se po přestávce už na trávníku neobjeví.

„Pokud k tomu skutečně došlo, vyřídím si to s ním a trestu se nevyhne. To není věc, o kterou bych stál já, natož pak naši fanoušci. Stává se to v jiných ligách a jiných zemích, ale u nás je něco podobného nepřípustné. Jestliže chce něco podobného udělat, má k tomu příležitost po skončení zápasu," nechal se slyšet trochu zaskočený kouč Liverpoolu Brendan Rodgers, který má s podobným incidentem své zkušenosti.

Loni v prosinci v zápase s Chelsea totiž udělal totéž Mamadou Sakho, který si měnil dres s Eto´oem. Dostal za to interní klubový trest, který teď čeká i Balotelliho. „A hned ve čtvrtek," prohlásil trenér Rodgers, krajně rozladěný z třígólové prohry i výkonů a vystupování nenapravitelného Itala.

Samozřejmě i z kritiky, která se na něho na ostrovech valí za to, že Supermaria za 16 miliónů liber přivedl. Balotelli totiž nenaplňuje očekávání, že se v Liverpoolu probere. Hraje špatně, góly nestřílí, Suáreze prodaného do Barcelony není schopen nahradit.

Redknapp: Tohle není výprodej v supermarketu!

„Jak si jen Rodgers mohl myslet, že Balotelliho zvládne, když už si nad ním umyli ruce takoví trenéři, jako Mourinho, Mancini, Prandelli," podivoval se Jamie Redknapp, který za Liverpool dlouhých jedenáct let hrál a nyní působí jako televizní komentátor pro stanici Sky.

„Moc bych se divil, kdyby tady hrál i v příští sezóně," přidával se v televizním studiu ke kritice Jamie Carragher, další klubová legenda Liverpoolu, která v jeho dresu odehrála přes pět set zápasů.

„Balotelliho angažování vyvolala panika v klubových řadách, že po odchodu Suáreze je prostě zapotřebí někoho angažovat."

„Ale proč právě jeho? Je samozřejmě pochopitelné, když jde člověk do supermarketu, kde probíhá výprodej za poloviční ceny. Proč ale proboha šli do Milána pro Balotelliho, to nikdo neví. A ani to nedává žádný smysl," přidával sarkasticky Jamie Redknapp.

Reklama

Související témata: