Hlavní obsah

Šťastný je můj kuchař, manželka i já. Ale pořád se musíme zlepšovat, odmítal kouč Rudých ďáblů chválit svůj tým

Manchester/Praha

V konfrontaci s Liverpoolem nesoucí pořadové číslo 192 měli navrch a vyhráli 3:0, v tabulce Premier League si upevnili třetí příčku, kouč Rudých ďáblů Van Gaal měl však k výkonu svých svěřenců výhrady. A to přesto, že vyhráli už šestý ligový zápas v řadě a nad Liverpoolem k tomu. „Zvítězili jsme, ale nejdůležitější utkání je vždy to, co nás čeká příště,“ odmítl nizozemský diktátor nějak přehnaně chválit své svěřence.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Manchesteru United Juan Mata (vlevo) a James Wilson se radují z gólu proti Liverpoolu.

Článek

Samo sebou, že byl s vítězstvím a ziskem dalších tří bodů spokojený. „Všichni jsou šťastní. Můj kuchař je šťastný, má žena je šťastná, já jsem šťastný, protože víme, co to znamená vyhrát nad Liverpoolem," připustil jistou míru spokojenosti trenér Manchesteru United.

„Vyhrát šest zápasů v řadě je skutečně něco fantastického, ale budu opakovat to, co říkám každý týden. Musíme se zlepšit. Musíme zlepšit náš herní styl," opakoval svou oblíbenou větu a tentokrát vyčítal hlavně obráncům, že nabídli soupeři až příliš mnoho šancí ke skórování.

Gólman De Gea si však počínal skvěle a bravurně je likvidoval, takže udržel čisté konto. Pro mnohé hrdina zápasu. „Dobře pracovalo celé mužstvo a De Gea přispěl k našemu vítězství velkou měrou. Ale jeden hráč nevítězí, vyhráváme jako tým. Proti Liverpoolu jsem viděl tři a více hráčů, jejich individuální výkony byly výborné," připomínal Van Gaal svou trenérskou filosofii, ve které není pro chválu jednotlivců místo.

Brankář De Gea má na Old Trafford uzavřenou smlouvu do roku 2016, takže po jeho výkonu proti Liverpoolu se začala přetřásat otázka, zda ji klub s gólmanem prodlouží.

„Mně také nezajímá, co budete dělat v příštím roce. A ani o to nemám zájem. Takže prodloužení smlouvy není záležitostí, s níž byste měli být právě teď seznámeni, abyste o ní mohli v médiích diskutovat. Jde o věc klubu a hráče," naježil se Van Gaal, když novináři chtěli znát podrobnosti.

Reklama

Související témata: