Hlavní obsah

Jen Rosický a Cazorla se mohou Sánchezovi vyrovnat, píší v Anglii

Londýn

Čeští fotbaloví fanoušci a experti si to šuškají mezi sebou celý podzim, a teď na to konečně přichází i trenér Arsenalu Arséne Wenger. Tomáš Rosický konečně dostal několik šancí nastoupit v anglické nejvyšší soutěži od úvodních minut a pod jeho taktovkou Kanonýři opět stoupají tabulkou vzhůru. Po výhře 3:0 nad Stoke se londýnský celek vyhoupl na pátou příčku a v Anglii si znovu všímali kvality, kterou kapitán národního mužstva na hřiště přinesl.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Tomáš Rosický (vlevo) se raduje z gólu spoluhráče Alexise Sáncheze (vpravo). Uprostřed je Olivier Giroud.

Článek

Proti Stoke na něj Wenger při sestavování jedenáctky, která bude hrát od začátku, ukázal v Premier League teprve potřetí v sezóně. A čtyřiatřicetiletý záložník se na trávníku opět prezentoval velkou chutí do hry. Hned v samotném začátku zápasu mohl otevřít skóre, jeho křižnou střelu ale brankář ještě dokázal vyrazit na roh. „Už v šesté minutě strhnul celý tým Arsenalu, když vyzkoušel brankáře Asmira Begoviče," píše anglický Independent.

Po akci z následného rohu padl první gól, trefil se Koscielny. Český reprezentant byl i u druhého gólu Kanonýrů, v 33. minutě si vyměnil míč se Sánchezem a nejlepší posila letní pauzy zvýšila na 2:0. „Od první minuty jsme hráli v dobrém tempu a na soupeře vyvíjeli nátlak," těšilo po zápase kouče Wengera.

Cazorla a Rosický vynikají

Seriózní deník viděl hlavní příčiny jednoznačné výhry (3:0) zejména ve dvou hráčích. „Santi Cazorla a Tomáš Rosický jsou v Arsenalu pravděpodobně dva nejinteligentnější a technicky nejlépe vybavení hráči a oba zářili od samého začátku," píše Independent.

„Příliš často v této sezóně Arsenal přešlapuje na jednom místě a čeká, až Sánchez udělá něco speciálního," hodnotí deník. Chilan v sezóně nastřílel v Premier League už 12 gólů a jen o tři branky zaostává za nejlepším střelcem soutěže Diegem Costou. „Rosický a Cazorla jsou těmi, kdo se dokáží jeho (Sánchezově) úrovni vyrovnat. Vynikají nečekanými průniky, pohybem a svižností," chválí Independent záložníky.

Independent se samozřejmě zabývá i skutečností, že Rosického vytíženost byla v podzimní části mizivá. „Rosický je v Arsenalu starou tváří, ale výraznou posilou. Toto (proti Stoke) byl teprve jeho třetí start v základní sestavě v sezóně, ale vrátil se a vypadá, jako kdyby za sebou žádnou pauzu neměl. Bohužel s ním tým nemůže počítat do každého zápasu. Arsenal musí využít to nejlepší z něj vždy, pokud je k dispozici. I proto, že marodka v Gunners je jako obvykle velmi široká," uzavírá deník.

Reklama

Související témata: